Bir arkadaşım için bir bilgisayar toplamam gerekiyor. Kendisi bugüne kadar sadece konsollarda oyun oynadı, ancak şimdi eski ofis bilgisayarını yükseltmek (eski parçaları kullanarak yeni bir bilgisayar toplamak) istiyor. Intel Core i5 6600 işlemci, 16 GB DDR4 ram ve 1 TB Corsair NVMe SSD'ye sahibiz. Maalesef RAM'in tam adını bilmiyorum. Optiplex 7040'ından kalma, iki adet 8 GB'lık RAM modülünden oluşuyor. Eski bilgisayarındaki gibi Kubuntu (en son LTS sürümü) çalıştırmak istiyor. Ayrıca kullanabileceği eski bir 1050 Ti ekran kartım da var. Ancak sürücülerin çalışıp çalışmayacağından emin değilim. Yani, bir kasa, fanlar, bir işlemci soğutucusu, bir anakart, bir güç kaynağı (PSU) ve muhtemelen bir ekran kartına daha ihtiyacımız var. Maalesef bu tür işlerle pek uğraşan biri değilim, ama nedense arkadaş grubunda bu işlerden anlayan kişi benim.
Uygun fiyata uyumlu parçalar önerebilirseniz çok iyi olur. Daha çok eski hafif oyunlar oynamak istediği için çok para harcamak istemiyor. PS5'i var.
Ayrıca, kısaca bir şeyden bahsetmek istiyorum. Bu soruyu Reddit'te de sordum ve temelde sadece parçaların ne kadar kötü ve eski olduğuna dair cevaplar aldım. Lütfen, ekran kartı hariç, mevcut parçaları yükseltme konusunda öneride bulunmayın.
Teşekkür ederim.
Uygun fiyata uyumlu parçalar önerebilirseniz çok iyi olur. Daha çok eski hafif oyunlar oynamak istediği için çok para harcamak istemiyor. PS5'i var.
Ayrıca, kısaca bir şeyden bahsetmek istiyorum. Bu soruyu Reddit'te de sordum ve temelde sadece parçaların ne kadar kötü ve eski olduğuna dair cevaplar aldım. Lütfen, ekran kartı hariç, mevcut parçaları yükseltme konusunda öneride bulunmayın.
Teşekkür ederim.