Evde ağ kapsama alanını iyileştirmek için seçenekler nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Conik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Conik

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, iki katlı bir eve taşınıyorum. Yönlendiricimi oturma odasına kurduruyorum ancak 5 GHz bandının üst kata düzgün bir şekilde ulaşamayacağını düşünüyorum. Ağın menzilini iyileştirmek için hangi seçenekler mevcut? Nasıl tavsiyelerde bulunabilirsiniz.

İkinci katta birinci kata bir ağ kablosuyla bağlı ikincil bir yönlendirici. 10 yıldan daha eski daireler ve evlerde genellikle her odada telekomünikasyon kanalları bulunur veya en kötü durumda, şu anda elektrik kablolarıyla kullanımı onaylanmış plastik fiber optikler de mevcuttur. Örneğin, dairemde sadece bir yönlendiriciyle beklediğim kapsama alanını veya hızı alamıyorum, bu yüzden bir odada ikincil bir yönlendiricim var. Ayrıca, kendinize satın aldığınız ikincil yönlendirici her zaman çok daha iyi çalışır.

Bunları normal bir ağ kablosuyla bağlamayı düşünüyordum, ancak şimdi plastik fiber optikten bahsettiğinize göre bana daha fazla bilgi verebilir misiniz?

Ayrıca, ikincil bir yönlendirici için hangi yönlendiriciyi önerirsiniz?

Ayrıca, ağ sağlayıcısından gelen yönlendiriciyi daha iyisiyle değiştirmeyi önerir misiniz? Okuduğum kadarıyla, normalde sağlamadıkları yapılandırma parametreleri gerektiriyor, bu doğru mu?

Yardım için teşekkürler.