Teknoloji Forum

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir. Aramıza Katıl..!

Fidye Yazılımı .Xldpajuva Uzantısı LockBit

Wuu

Yeni Üye
Dosyalarımı şifreleyen ve .Xldpajuva uzantısını bırakan bir fidye yazılımı virüsüyle ilgili acil yardıma ihtiyacım var. Bu durum önemli verilerime artık erişemediğim için önemli bir kesintiye neden oldu. Bu fidye yazılımını etkili bir şekilde nasıl kaldıracağım ve dosyalarımı güvenli bir şekilde nasıl kurtaracağım konusunda rehberlik arıyorum. Son zamanlarda, kişisel ve iş ile ilgili belgeler, fotoğraflar ve videolar dahil olmak üzere birçok dosyamın şifrelendiğini keşfettim. Tüm bu dosyalar artık .Xldpajuva uzantısına sahip ve bu da onları erişilemez hale getiriyor. Ayrıca, şifre çözme anahtarı karşılığında ödeme talep eden bir fidye notu belirdi.
  1. Fidye Yazılımını Kaldırın: Bilgisayarımın fidye yazılımından tamamen temizlendiğinden emin olmak istiyorum, böylece zarar vermeye veya diğer cihazlara yayılmaya devam etmesini önleyebilirim.
  2. Dosyalarımı Kurtar: Önceliğim, fidye ödemeden şifrelenmiş dosyaları kurtarmaktır. Ödemenin verilerimin güvenli bir şekilde geri dönmesini garantilemeyebileceğini ve daha fazla suç faaliyetini teşvik edebileceğini anlıyorum.
Attığım Adımlar
  • Daha fazla hasar oluşmasını önlemek için cihazımın internet bağlantısını kestim.
  • Bilgisayarımı antivirüs yazılımıyla taradım ama fidye yazılımı hala devam ediyor.
  • Çevrimiçi olarak çözümler aradım ancak .Xldpajuva uzantılı dosyaları şifresini çözmenin güvenilir bir yolunu bulamadım.

Siber güvenlik konusunda uzmanlığı veya fidye yazılımlarıyla başa çıkma deneyimi olan herkese ulaşıyorum.

• Fidye yazılımını kaldırmak için güvenli ve etkili bir yöntem.
  • .Xldpajuva uzantılı dosyaları şifresini çözmek için kullanılan araçlar veya yazılımlar.
  • Gelecekteki saldırılara karşı bilgisayarımın savunmasını nasıl güçlendirebileceğime dair tavsiyeler.
Yardımınız benim için dünyalar anlamına gelir. Lütfen bu sorunu nasıl çözebileceğimi ve dosyalarıma nasıl yeniden erişebileceğimi bana bildirin. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Trend Konular