Foobar2000 Ses Oynatıcısı
Foobar2000 açıklamalı tanımlama:
''Foobar2000, tam Unicode desteği, ReplayGain desteği ve çeşitli popüler ses formatları için yerel destek içeren bir ses oynatıcısıdır.
Foobar2000 video oynatmayı destekliyor mu?
Hayır. Foobar2000 video desteği sunmuyor.''
...
Şimdi, yeni teknoloji kulaklıklaın kendi gelişmiş yazılımları var. Özellikle ekolayzır ayarlama arayüzleri mevcut.
Elinde bu tür kulaklığın kendi yazılımları bulunmayanlar için ki bende de yok. Hem oynatma listesi, hem de ekolayzır ayarlamaları için bir süredir deniyorum. Gayet işlevsel geldi özellikle ekolayzır açısından.
Bir de Winamp vardı. Bunda da yüklü gelen hazır şablon ekolayzır kalıpları var.
Foobar2000 için hazır oluşturulmuş ekolayzır kalıplarını dışarıdan indirip yüklemek gerekiyor. Kendiniz ekolayzır bölümünden yapabilirsiniz. Bu var ama hzır kalıpları yüklemek, seçmek daha kolay oluyor.
Bunun için açık kaynakta hazır kalıpların önce indirilmesi gerekiyor. Sıkıştırılmış klasörde gelir. Masaüstü boş bir klasöre çıkarılmalı.
Şu şekilde ayarlamalar:
İndirme bağlantısı ekolayzır kalıpları, Github:
github.com
Adım Adım Yapılandırma:
Bu kısım direk, birebir masüstünden alınmış görüntü.
Sonra şu şekilde ilerleme:
Daha sonra Ekolayzır yazsının yanındaki üç nokta yanyana (sol bölüm) tıklıyoruz.
Bu küçük pencere açılacak.
-Bu pencerden altta ''Load Preset'' tuşunu tıklıyoruz.
-Alışkın olduğumuz bir Windows dosya penceresi açacak.
-Bu pencereden daha önce indirip boş bir klasöre çıkardığımız hazır ekolazır kalıplarından istediğimiz birini (dinlemek istediğimiz müzik türüne göre) bulup aç diyoruz.
-İçlerinden bir hazır ekolayzır kalbını seçip aç diyoruz.
-Üstteki ekolayzır pencerine yükleyecek.
-En son ''Save preset'' diyoruz. Bu kadar......
Foobar 2000 Teknik özellikler ve Resmi Sitesi:
Foobar2000 açıklamalı tanımlama:
''Foobar2000, tam Unicode desteği, ReplayGain desteği ve çeşitli popüler ses formatları için yerel destek içeren bir ses oynatıcısıdır.
Foobar2000 video oynatmayı destekliyor mu?
Hayır. Foobar2000 video desteği sunmuyor.''
...
Şimdi, yeni teknoloji kulaklıklaın kendi gelişmiş yazılımları var. Özellikle ekolayzır ayarlama arayüzleri mevcut.
Elinde bu tür kulaklığın kendi yazılımları bulunmayanlar için ki bende de yok. Hem oynatma listesi, hem de ekolayzır ayarlamaları için bir süredir deniyorum. Gayet işlevsel geldi özellikle ekolayzır açısından.
Bir de Winamp vardı. Bunda da yüklü gelen hazır şablon ekolayzır kalıpları var.
Foobar2000 için hazır oluşturulmuş ekolayzır kalıplarını dışarıdan indirip yüklemek gerekiyor. Kendiniz ekolayzır bölümünden yapabilirsiniz. Bu var ama hzır kalıpları yüklemek, seçmek daha kolay oluyor.
Bunun için açık kaynakta hazır kalıpların önce indirilmesi gerekiyor. Sıkıştırılmış klasörde gelir. Masaüstü boş bir klasöre çıkarılmalı.
Şu şekilde ayarlamalar:
İndirme bağlantısı ekolayzır kalıpları, Github:
GitHub - xSwagboy69x/EQ-Presets: Equalizer Presets for foobar2000
Equalizer Presets for foobar2000. Contribute to xSwagboy69x/EQ-Presets development by creating an account on GitHub.
- Dahili Ekolayzır ve Ön Ayarlar: Dahili DSP Manager> özelliğini kullanın. xSwagboy69x/EQ-Presets GitHub deposunda doğrudan içe aktarılabilecek Equalizerçeşitli önceden hazırlanmış EQ dosyaları (.feq) bulabilirsiniz .
Adım Adım Yapılandırma:
- DSP Yöneticisini açın:Preferences > Playback> adresine gidin DSP Manager.
- Ekolayzır Ekle: "Ekolayzır"ı sağ bölmeden sol bölmeye taşı ( Active DSPs).
- Ayarları Yapılandır:Configure selected DSP 18 bantlı grafik ekolayzırı açmak için tıklayın .
- Ön Ayarları Yükle/Kaydet:Load Kaydedilmiş bir dosyayı yüklemek için düğmeyi kullanın .feqveya bantları manuel olarak ayarlayıp ileride kullanmak üzere kaydedin.
- Fie Sekmesi - DSP Yöneticisini açın:Preferences > Playback> adresine gidin DSP Manager.
Bu kısım direk, birebir masüstünden alınmış görüntü.
Sonra şu şekilde ilerleme:
- Ekolayzır Ekle: "Ekolayzır"ı sağ bölmeden sol bölmeye taşı ( Active DSPs).
Daha sonra Ekolayzır yazsının yanındaki üç nokta yanyana (sol bölüm) tıklıyoruz.
Bu küçük pencere açılacak.
-Bu pencerden altta ''Load Preset'' tuşunu tıklıyoruz.
-Alışkın olduğumuz bir Windows dosya penceresi açacak.
-Bu pencereden daha önce indirip boş bir klasöre çıkardığımız hazır ekolazır kalıplarından istediğimiz birini (dinlemek istediğimiz müzik türüne göre) bulup aç diyoruz.
-İçlerinden bir hazır ekolayzır kalbını seçip aç diyoruz.
-Üstteki ekolayzır pencerine yükleyecek.
-En son ''Save preset'' diyoruz. Bu kadar......
Foobar 2000 Teknik özellikler ve Resmi Sitesi:
Son düzenleme: