Gigabyte RX 9070 XT fan sesi normal mi yoksa kartta sorun mu var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sargun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sargun

Kayıtlı Kullanıcı
Selam arkadaşlar, yeni sistem topladım ve birkaç gün önce Gigabyte RX 9070 XT aldım. Performansından memnunum ama fan sesi kafama ciddi takıldı. Özellikle oyun açınca fanlar bir anda yükseliyor ve baya belirgin bir uğultu yapıyor. Kulaklık takınca sorun değil ama sessiz ortamda gerçekten rahatsız edici geliyor. Kart boşta neredeyse sessiz ama yük altına girince sanki uçak kalkacak gibi hızlanıyor. Sıcaklıklar 70–75 derece civarında geziyor, yani aşırı yüksek değil gibi. Ama fan devri birden yükseliyor, sonra düşüyor, sonra tekrar artıyor. Bu dalgalanma normal mi emin olamadım.

Kasa hava akışım fena değil, 3 önde 1 arkada fan var. PSU da yeterli. Acaba fan eğrisi mi agresif ayarlanmış? Yoksa bu model genel olarak mı sesli çalışıyor? Coil whine değil, direkt fan sesi.

1771868915324.webp

Aynı kartı kullanan varsa deneyimini yazabilir mi? Servislik bir durum mu yoksa ayarla çözülebilecek bir şey mi gerçekten kararsız kaldım. Açıkçası biraz moralim bozuldu

Bu modelde fan eğrisi fabrika çıkışı biraz agresif ayarlı. Özellikle 65 dereceden sonra fan bir anda hızlanıyor. Ben de ilk gün kartta sorun mu var? diye düşündüm. MSI Afterburner üzerinden manuel fan eğrisi ayarladım, 75 dereceye kadar daha yumuşak bir artış verdim, ses ciddi şekilde azaldı. Sıcaklık en fazla 3-4 derece arttı ama performans düşmedi. Büyük ihtimalle seninki de normal davranıyor.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri