Güç kaynaklarım neden sürekli arıza yapıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ketenci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ketenci

Kayıtlı Kullanıcı
Güç kaynaklarım sürekli arıza yapıyor ve şimdi bunun sistemimle mi yoksa güç kaynaklarının kendisiyle mi ilgili bir sorun olduğunu merak ediyorum. Hepsi Asus Thor serisi, yani Asus'un OEM olarak Seasonic'i kullandığı için Seasonic tarafından üretilmişler. Son üç ila beş yılda dördüncü güç kaynağımı kullanıyorum. Sadece bu yıl, mevcut 5090 sistemimde bu güç kaynaklarından ikisi arızalandı. Ayrıca Asus Thor serisiyle sürekli sorun yaşayan ve onları değiştirmek zorunda kalan bir meslektaşım da tanıyorum. Belirtiler her zaman aynı ani kapanmalar, sıfırlamalar veya donanım yeniden başlatmaları.

Asus Thor sorunları yaşayan tek kişi ben olmadığım için, Asus Thor-Seasonic ile gerçekten yaygın sorunlar olup olmadığını veya meslektaşımın başına gelenlerin sadece bir tesadüf mü, dairemizde gerçekten bir sorun mu yoksa sadece kötü şans mı olduğunu merak ediyorum.

Bilgisayar genellikle prize takılı ve her zaman aynı odada bulunuyor. Aynı prize takılı monitörler ve diğer cihazlar yıllardır sorunsuz çalışıyor. Monitörlerden biri beş yıldan fazla süredir kullanılıyor ve hiçbir sorunu yok. Ayrıca yaklaşık üç yaşında bir MSI güç kaynağına sahip bir bilgisayarımız var ve güç kaynağında hiçbir sorun yok. Prizde bir sorun olsaydı, teorik olarak ona takılı diğer cihazları da bozmaz mıydı?

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri