Harici Seagate HDD 3.5" port bulunamadı sorunu?

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

mehmetuslu21

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, yakın zamanda yeni bir bilgisayar aldım ve eski sistemimden yeni sisteme harici Seagate sabit diskimi kullanarak veri aktarmak istedim. Ne yazık ki, yeni sistemim diski tanımıyor. Disk Yönetimi'nde bile görünmüyor. Yeni sistemdeki tüm USB 3.x portlarını denedim.

Yeni sistem Windows 11 Pro çalıştırıyor ve anakart, iki adet 5 Gbps ve bir adet 10 Gbps USB portuna sahip bir ASUS Prime B840-Plus Wifi. Kasa ise iki adet USB 3.0 portuna sahip bir Sharkoon TG7M.

Eski sistemim, Acer Nitro N60-620 hazır bilgisayarım, mükemmel çalışıyor. HDD'yi iki USB 3.0 portundan birine takıyorum ve hemen tanınıyor ve Dosya Gezgini'nde listeleniyor.

Acaba neyi eksik bırakıyorum? Yeni sistemimin Seagate HDD'yi tanıması için ne yapabilirim?

Şimdiden teşekkürler!

Saygılarımla

Merhaba, yeni sisteminiz hayırlı olsun! Eski bilgisayarda çalışıp yenisinde hiç görünmemesi genelde güç veya sürücü kaynaklıdır. Şu adımları deneyebilirsiniz:

1. Güç Adaptörü: 3.5" diskler harici güç beslemesine (prize takılan adaptör) ihtiyaç duyar. Adaptörün takılı ve diskin üzerindeki ışığın yandığından emin olun.
2. Anakart Arka Portları: Kasa ön panelindeki portlar bazen yeterli gücü veremeyebilir. Diski mutlaka anakartın arkasındaki (doğrudan anakarta bağlı) mavi veya kırmızı USB portlarına takın.
3. Chipset Sürücüleri: ASUS Prime B840 çok yeni bir seri. Anakartınızın destek sayfasından güncel Chipset ve Serial IO sürücülerini indirip kurduğunuzdan emin olun.
4. Hızlı Başlatma: Windows 11'de bazen "Hızlı Başlatma" (Fast Startup) USB çakışmalarına neden olabiliyor. Denetim Masası > Güç Seçenekleri üzerinden bunu kapatıp sistemi yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.

Eğer Disk Yönetimi'nde hâlâ görünmüyorsa, "Aygıt Yöneticisi" altında "Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicileri" kısmında sarı ünlem işareti olup olmadığını kontrol edin.

Umarım çözülür!

Donanım farklılıklarının yanı sıra, sabit sürücü basitçe şifrelenmiş olabilir ve bu nedenle yalnızca eski bilgisayarınızda tanınabilir. Bu durumda, kullandığınız araca bağlı olarak, anahtarı aktarabilir veya eski bilgisayarda şifresini çözebilir ve ardından her ikisinde de kullanabilirsiniz.

TechFoumTR Blog Yazıları