Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

HP dizüstü bilgisayarım neden şarj olmaz?

HakkıÖncü

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba,

Yaklaşık iki yıl önce bir HP EliteBook dizüstü bilgisayar satın aldım ve sadece ara sıra kullandım. Şimdiye kadar her şey mükemmel çalışıyordu. Yaklaşık altı aydır kullanmadığım için pili bitti ve şarj etmeyi denedim ama artık şarj olmuyor.

Kabloyu dizüstü bilgisayara taktığımda bile eskisi kadar güvenli hissetmiyorum. Yani yerine oturması gerekirdi. Kabloyu bağlantı noktasında hafifçe oynattığımda, beyaz ışık bazen kısa süreliğine yanıp sönüyor.

Dizüstü bilgisayarın bağlantı noktası da garip görünüyor, sanki kısmen erimiş gibi. Şarj olmamasının sebebi ne olabilir sizce?

Sorun dizüstü bilgisayarın portundaysa, tamir ettirmenin veya önceden kontrol ettirmenin maliyeti ne kadar olur? Eğer sorun porttan kaynaklanıyorsa, sonrasında her şey tekrar çalışır mı?

Prizin erimiş gibi göründüğünü söylediniz. Muhtemelen bir temas sorunu vardı ve bu da bağlantı noktasında aşırı dirence yol açtı.

Şarj işlemi sırasında bu konektörden önemli miktarda akım geçer.

Yüksek akımlar zayıf bağlantılarla karşılaştığında, ortam ısınır hatta çok ısınır.

Yangın riski olmadan tekrar düzgün çalışabilmesi veya hiç çalışabilmesi için hem fişin hem de prizin değiştirilmesi gerekir, çünkü bunlar onarılamayacak şekilde hasar görmüştür.

Bu, tüm elektrik fişleri ve prizleri için geçerlidir: Isı ve yangın belirtileri varsa, derhal onlardan kurtulun.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri