HP OMEN 34c monitörler kullanım sırasında rastgele kararıyor?

dogukandal

Kayıtlı Kullanıcı
İki adet HP OMEN by HP 34c 34 inç WQHD oyun monitörüm var.

Kullanım sırasında, birkaç saniyede bir kararıyorlar. Bu, düzensiz aralıklarla oluyor.

Taşınmayı zaten gerçekleştirdim. Bunun bir EMC sorunu olabileceğini düşündüm, ama değildi.

Her iki monitörde de aynı sorun var (ancak bu sorun mutlaka aynı anda ortaya çıkmayabilir).

Özellikle şimdi, PS5'te Call of Duty BO7 oynamaya çalıştığımda ekran kararıyor ve hiçbir şey yapamıyorum.

Monitör siyahken, monitörün menüsüne artık erişemiyorum.

Yardıma ihtiyacım var.

Merhaba, belki şu yardımcı olur. Yenileme hızını güncelleme HP Omen 34c yüksek yenileme hızlarını destekler. Ekranınız kararıyorsa veya titriyorsa, Windows ekran ayarlarını açın ve yenileme hızını düşürün (örneğin, 165 Hz'den 144 Hz'ye) veya G-Sync/FreeSync'i geçici olarak devre dışı bırakın.

Bu bana daha çok bağlantı sinyal problemi gibi geldi. Özellikle iki monitörde birden aynı anda oluyorsa sadece panel arızası olma ihtimali düşük.

Şunları kontrol etmeni öneririm.

HDMI/DP kablolarını tamamen değiştir (özellikle HDMI 2.1 kaliteli kablo dene)
PS5’te 120Hz ve VRR’yi kapatıp test et.
Monitörde Adaptive Sync / FreeSync kapalı dene.
HDR kapalı şekilde birkaç saat kullan.
Monitör firmware güncellemesi var mı kontrol et.
Farklı priz ve farklı çoklayıcı ile test et.
Eğer mümkünse tek monitör bağlıyken dene.

Monitör menüsüne bile erişemiyorum kısmı önemli. Bu genelde görüntü sinyalinden çok monitörün kısa süreli kendi yazılımının veya güç devresinin çökmesi gibi duruyor.

Özellikle Call of Duty gibi oyunlarda VRR + HDR + yüksek yenileme hızı bazı HP OMEN modellerinde garip siyah ekran sorunları yapabiliyor.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri