i5 2500K işlemci hız aşırtmaya hala değer mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YunusSo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YunusSo

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili topluluk, 2012 yılından kalma eski sistemim buradaki yardımlarınız sayesinde bir araya getirdim hala çalışıyor, ancak bir kez daha sınırlarına ulaşıyor.

CPU Intel Core i5 2500K 4x 3.30GHz
CPU soğutucu Thermalright HR-02 Macho AMD/Intel
anakart ASRock Z75 Pro3 Intel Z75 Socket 1155 Çift Kanal DDR3 ATX Perakende
DDR3 24GB
SSD Samsung SSD 870 EVO 1TB / Crucial M4 119GB
Radeon Sapphire RX 570 Nitro+ 8GB
PSU 450W Super Flower Golden Green Pro 80 Plus Gold
BitFenix Shinobi USB 3.0 Midi Tower
GEHL 120x120x25 Enermax TB Silence UCTB12 900 RPM 11dB(A)
NET Asus PCI kartı PCE-N10 PCIe 150MBit

Yıllar içinde sadece şu bileşenleri yükselttim. Ekran kartı. Sistemimi yükselttim ve RAM'i artırdım. Performansı biraz daha artırmak için son şansım muhtemelen işlemciyi hız aşırtmak; ilgili konuları/kılavuzları burada zaten buldum.
Zaten er ya da geç (önümüzdeki 1-2 yıl içinde) yeni bir sistem almak istiyorum, ancak şimdilik sadece ara sıra WoW Forever (daha modern grafiklere sahip sürüm) oynamak istiyorum, bu yüzden hız aşırtma bunu yapmama izin verirse bekleyebilirim.

Bununla ilgili birkaç sorum var.
  1. Bu kadar eski (yani uzun süredir çalışan) bir sistemi hız aşırtmak mümkün/tavsiye edilebilir mi, yoksa bileşenler bu kadar uzun süre kullanımdan sonra genellikle ömürlerinin sonuna mı yaklaşıyor?
  2. Sistem uygulama açısından performans artışı gerçekten fark edilebilir mi?
  3. İşlemci mimarisi çoğu yeni oyun için hala yeterli mi, yoksa bilgisayarın geri kalanının yeterli güce sahip olmasına rağmen, yeni oyun motorları yine de daha yeni işlemciler mi gerektiriyor?
  4. Özetlemek gerekirs Elbette yapabilirsiniz, ama denemek ister misiniz, yoksa sadece zaman ve emek kaybı mı olur?

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri