IP adresi değiştirmenin hızlı yolu?

Zıpkın

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, Instagram'da artık captcha görünmüyor ve sadece IP adresimi değiştirmek istiyorum. Şimdi yönlendiricinin yeniden başlatılması gerektiğini biliyorum. Bu tam olarak ne anlama geliyor? Sadece güç kablosunu çıkarıp tekrar takmak mı?

IP adresini değiştirmek gerektiğinde, bunu hızlıca yapmanın başka yolları var mı?

Merhaba, Instagram'da artık captcha görünmüyor ve sadece IP adresimi değiştirmek istiyorum. Şimdi yönlendiricinin yeniden başlatılması gerektiğini biliyorum. Bu tam olarak ne anlama geliyor? Sadece güç kablosunu çıkarıp tekrar takmak mı?

IP adresini değiştirmek gerektiğinde, bunu hızlıca yapmanın başka yolları var mı?

Elbette, ağ bağlantısını kesmek de bir seçenek.

Güncelleme durumuna bağlı olarak, REconnect fonksiyonunu kullanarak bunu başarabilirsiniz.

"İnternet > Çevrimiçi İzleme" menü öğesi altında, yeni bir IP adresi istemek için "Yeniden Bağlan" seçeneğine tıklayın. Bu işlem, bağlantıyı geçici olarak kesecek ve yeni bir IP adresi atanmasını zorunlu kılacaktır.

İnternet servis sağlayıcınızın size mutlaka farklı bir IP adresi atayacağı anlamına gelmez. Her internet servis sağlayıcısının DHCP sisteminde kendi kiralama süresi vardır. Bu süre dolmadığı sürece, yeniden başlatmanın ardından bile aynı IP adresi size atanacaktır. (Bu sürenin ne kadar olduğunu yalnızca internet servis sağlayıcınız size söyleyebilir.)

Modeminizi birkaç saatliğine kapatılırsa yeni bir IP adresi alırsınız. Bunu, bilgisayarınız zaten kapalıyken gece yapmanız en iyisidir.

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri