Kedim neden beni aniden yalayıp ısırmayı seviyor?

O Çevrimdışı

omurozyurt

Kıdemli Üye
7 Aralık 2024
4
3
5
Kedim normalde oldukça sevecendir, ancak son zamanlarda huysuzlanmaya başladı. Hala sarılıyor ve onu okşadığımda elimi yalamaya başlıyor, ancak sonra beni rastgele ısırıyor. Bu normal mi yoksa kedimin bunu yapmasının başka bir nedeni mi var?

PeLin_ Çevrimdışı

PeLin_

Moderatör
Yönetici
Yetki Sahibi
10 Aralık 2024
23
21
5
İstanbul
Kedinizle oynuyor veya bu olduğunda onu okşuyor musunuz? Elleriniz yüzüne yakın mı? Kedilerin yakın mesafeyi görmek için iyi bir görüşleri yoktur. Temel olarak uzağı görürler. Bu nedenle, yüzlerinin yakınında kıvranan bir şey onların kavga etmesine veya ısırmasına neden olabilir. Bu aslında kedinin suçu değildir, küçük, kıvranan ve bulanık bir şey görürler ve içgüdüleri onlara önlerinde bir balık veya solucan olduğunu söyler. Ne olursa olsun, kedinizi köpeğinizi eğittiğiniz gibi sizi ısırmayı bırakması için eğitebileceğinizi bilmelisiniz. Kediler çok eğitilebilir, insanlar sadece kedilerin öğrenemeyeceğini varsaydıkları için denemezler! Kediniz sizinle birlikte oturup ısırmadığında ona ödül vermeye başlayın ve ısırdığında da ödülü vermeyin. Zamanla, kediniz size iyi davrandığında ödül aldığını anlayacaktır.

O Çevrimdışı

osmansen

Kıdemli Üye
7 Aralık 2024
7
3
5
Kedim normalde oldukça sevecendir, ancak son zamanlarda huysuzlanmaya başladı. Hala sarılıyor ve onu okşadığımda elimi yalamaya başlıyor, ancak sonra beni rastgele ısırıyor. Bu normal mi yoksa kedimin bunu yapmasının başka bir nedeni mi var?
Kedim Tombik ismi, yıllarca benimle kucaklaşmayı severdi. Bir gün, onu her okşadığımda beni ısırmaya başladı. Çok tuhaftı, daha önce hiç böyle bir şey yapmamıştı. Onu bir veterinere götürdüm ve beyninde bir sorun olduğu ortaya çıktı. Bu davranış aniden ortaya çıktıysa kedinizi kontrol ettirmenizi şiddetle tavsiye ederim.

289Konular
709Mesajlar
282Kullanıcılar
denizkızıSon üye