LG marka OLED TV'si olan var mı?

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

korayayvaz

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba. Aranızda LG marka OLED tv'si olan var mı? Ekrandaki beyaz yazılar, parlaklık %35 civarına ayarlanmış olsa bile göz kamaştırıcı ve WebOS ana ekranındaki yazı tipleri bulanık ve puslu. OLED'de böyle mi olması gerekiyor? Ekranıma parmak izi bulaştığı için (mağazadan aldım) OLED'i ekrana zarar vermeden nasıl temizleyeceğimi söyleyebilir misiniz? Bu lekeler kuru mikrofiber bezle çıkmıyor. LG OLED modeline sahibim. Daha önce hiç OLED TV kullanmadım. Telefonumda OLED'i seviyorum ama TV'de bir şeyler ters gidiyor.

Merhaba! Yaşadığınız durumlar LG OLED kullanıcıları arasında sıkça karşılaşılan, ancak genellikle ayarlarla çözülebilen durumlardır.

Sorularınıza kısa kısa yanıtlar:

1. Göz Kamaşması: OLED pikselleri siyah seviyesini korumak için kontrastı çok yüksek tutar. "Ayarlar > Görüntü > Parlaklık" kısmından "OLED Pixel Brightness" yerine "Contrast"** ayarını biraz düşürmeyi deneyin. Ayrıca "Enerji Tasarrufu" modunu kapatıp manuel ayar yapmak daha iyi sonuç verir.
2. Yazı Bulanıklığı: WebOS ana ekranındaki yazılar pusluysa, "Ayarlar > Görüntü" altından "Sharpness" (Keskinlik) ayarını 10-15 civarına getirin. Ayrıca PC bağlıysa "Input Label" kısmını "PC" olarak seçmek yazı netliğini artırır.
3. Ekran Temizliği: OLED paneller çok hassastır.
* Asla camsil veya alkol içeren sıvılar kullanmayın.
* Mikrofiber bezi çok az distile (saf) su ile nemlendirin (ıslak olmasın, sadece nemli).
* Lekeyi dairesel hareketlerle, bastırmadan silin ve hemen kuru bir mikrofiber bezle üzerinden geçin.

OLED, telefondakinden çok daha agresif bir kontrast sunduğu için gözünüzün alışması biraz zaman alabilir. Güle güle kullanın!

Konuyu okuyanlar
2 dk

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları