Linux'un yanına Windows'u yükleme

Cevahir

Kayıtlı Kullanıcı
Tüm meslektaşlarıma selamlar, bir şüphemi dile getirmek istedim. İkinci el aldığım bir dizüstü bilgisayara 2 terabayt SSD ve 16 gigabayt RAM koydum, bir Windows 10 veya 11 ve birkaç Linux dağıtımı, örneğin Windows 11 ile birlikte Linux Mint, Ubuntu, Kali vb. yüklemek istiyorum.

Normalde Windows 11 yükledim, birkaç bölüm oluşturdum ve Linux dağıtımları için yaklaşık 300 boş ve biçimlendirilmemiş gigabayt bıraktım sorun şu ki daha mantıksal bölümler oluşturmama izin vermiyor. Şimdi soru şu, belki önce Linux ile bölümler oluşturmam mı gerekir? genişletilmiş bir diskle birçok bölüm oluşturabilmek için?

Windows'u ve ardından Linux'u yükleyebilir miyim? ve 5 dağıtımdan birini seçebilme şansım olur mu? Her başlattığımda hangisiyle başlamalıyım? Elbette Windows dahil? Teşekkürler, çok fazla mı gevezelik ettim bilmiyorum. :D

2 TB'lık bir sürücünüz var, tamam. 1 TB'ı Windows'u yüklüyorsunuz ve diğer TB'ı boş bırakıyorsunuz. Sürücüyü GPT'ye, tabii ki. Windows yüklendikten ve o boş terabaytla birlikte, Linux sürümlerinden birini yüklersiniz. Size bölümleme seçeneği verdiğinde, Otomatik'i seçmesini söyleyin, ancak boyutu kendiniz ayarlayın, örneğin, 100 GB. Linux, verileri ve takas bölümlerini o boyutta otomatik olarak oluşturacak ve Windows kurulumunu algılayıp Grub'u oluşturacaktır.

İkinci Linux sürümünde de aynı, boş alanı seçiyorsunuz, bu şimdi 800 GB olacak ve aynı şekilde, 100 GB, otomatik bölümleme, vb., vb. ardından Grub artık Windows'u ve önceki Linux'u algılayacaktır.

Bir dosya boyutu ayarlayarak otomatik olarak bölümler oluşturmanıza izin vermez, bu nedenle hepsi için ortak bir 32 GB takas bölümü oluşturur (bunu yapabileceğinizi düşünüyorum, ancak önce emin olmak isteyebilirsiniz veya üç farklı takas bölümü oluşturup her birini belirli bir dağıtıma atayabilirsiniz) ve bir dağıtım için başka bir manuel 100 GB ext4 bölümü oluşturursunuz. Başka bir tane kurduğunuzda, başka bir 100 GB bölüm vb. ve sonra Grub'u değiştirin.

Biraz karmaşık olacak, ancak bence bunların yerel olarak kurulması ve sanal makinelere veya USB sürücülere veya başka bir şeye bağlı olmaması için en iyi yol bu olur.

Biraz abartılı bir diğer seçenek ise dizüstü bilgisayarınızda bir SD kart okuyucu varsa, o karta bir Linux dağıtımı ve sabit sürücüye Windows ve başka bir Linux yüklemenizdir. Bu şekilde sabit sürücüden veya karttan istediğiniz gibi önyükleme yaparsınız, ancak elbette bir SD karttan yüklerseniz muhtemelen daha yavaş olacaktır.

Meraktan soruyorum, neden birden fazla Linux dağıtımı istiyorsunuz?

Çok teşekkür ederim, güzel bir açıklama, bir video izledim ve bölümleri elle oluşturdum. Ana ve takas klasörlerini paylaştım. Linux dağıtımları için işe yarıyor. Ubuntu, yükledim ancak Kali ile neden bilmiyorum ama kurulum başlatmaya çalışıyorum ve ekran kararıyor hiçbir şey olmuyor, önceki bir sürümle denedim ve o da işe yaramadı.

Kali ile neden bilmiyorum ama kurulum başlatmaya çalışıyorum ve ekran kararıyor hiçbir şey olmuyor

Kali ile ilgili olarak, ekran karardığında, ne yaptığına dair herhangi bir günlük görüp görmediğinizi görmek için Escape tuşuna basın. Red Hat 6 vardı ve Escape tuşuna bastığınızda günlüğü görüyordunuz ve ağ sürücülerini bağladığını gösteriyordu. Bu sizin durumunuz olmayacak, ancak muhtemelen bir şey görebileceksiniz.

Ya da belki sorun, bazı grafik sürücüleri eksik olduğu veya başka bir şey olduğu için masaüstü ortamının düzgün yüklenmemesidir.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları