Mevcut sistem yükseltme tavsiyesi?

cewatsevin

Kayıtlı Kullanıcı
Mevcut kurulum.
İşletim sistemi: Windows 11 Pro

• İşlemci: AMD Ryzen 9 5900X

ram: 32 GB DDR4-3600 CL30

• Grafik kartı: GeForce RTX 3060 VISION OC 12G (Rev. 2.0)

Anakart: ASUS ROG Strix B550-A Gaming

Güç kaynağı: 600W 80+ Gold

• Kasa: Thermaltake H200 TG Snow RGB

• Depolama: 3 TB M.2 NVMe SSD

Neyi değiştireceğim?

Ekran kartım ASRock Radeon RX 9070 XT Steel Legend ve buna uygun olarak güç kaynağım da Thermaltake Toughpower GT Snow 850W | ATX 3.1 | 80 Plus Gold | tamamen modüler. Bu sistem değişikliği yaparsam nasıl olur? siz değerli arkadaşlarında düşüncelerini okumak ve fikir edinmek isterim.

Evet, yükseltme yapardım. Özellikle 3440x1440 çözünürlükte, RTX 3060 açıkça sisteminizdeki darboğazı oluşturuyor. Ryzen 9 5900X, 32 GB DDR4-3600 ve B550 anakart hala gayet yeterli. Tüm platformu değiştirmeye gerek yok.

RX 9070 XT, ihtiyaçlarınız için RTX 3060'tan çok daha uygun. 16 GB VRAM'e, önemli ölçüde daha fazla ham güce sahip ve testlere göre 1440p/bazen 4K aralığında iyi performans gösteriyor. Ayrıca Avrupa forum platformlarınıda takip ediyorum, örneğin, TechSpot 1440p'de 18 oyunda ortalama 119 FPS elde etti ve Tom's Hardware, onu RX 7900 XTX'in biraz gerisinde sıraladı. 3440x1440/160 Hz için bu şu anlama geliyor, birçok oyunda Ultra ayarlarda her zaman 160 FPS göremeyeceksiniz, ancak sonunda monitörün mantıklı olduğu bir noktaya ulaşacaksınız.

Sizin durumunuzda güç kaynağını değiştirmenizi öneririm. AMD, RX 9070 XT için tipik bir anakart güç tüketimini 304 W olarak belirtiyor ve en az 750 W öneriyor, Ryzen 9 5900X ile 600 W'lık güç kaynağınız otomatik olarak patlamayacak, ancak artık ideal çözüm değil. 850 W'lık ATX 3.1 güç kaynağı burada mantıklı bir boyuta sahip ve size biraz boş alan sağlıyor.

ASRock Steel Legend de kasaya sığmalı ki kart 298 mm uzunluğunda ve Thermaltake H200 kasanız 320 mm'ye kadar GPU uzunluklarını destekliyor. Ancak, özellikle ön fanları ve kabloları hesaba katmak için önceden ölçüm yapmak yine de iyi bir fikir. Kart ayrıca 2,9 slot kalınlığında, bu nedenle altında yeterli alan ve hava akışı olduğundan emin olun.

Şu an için ekran kartı ve güç kaynağı için oldukça makul bir fiyatlar var. ASRock RX 9070 XT Steel Legend tek başına yaklaşık 37.999 TL ye mal oluyor ve Thermaltake güç kaynağı da yaklaşık 6.100TL daha ekliyor. Eğer güvenilir bir perakendeciden yeni stok ise, paket fiyatı aşırı değil aslında oldukça iyi şuan için.

Önemli? Kurulum sırasında, ekran kartı için iki ayrı PCIe 8 pinli kablo kullanın, tek bir kablo üzerinde iki konektör bulunan Y kablosu kullanmayın. Ardından, Nvidia sürücüsünü tamamen kaldırmak için DDU'yu kullanın ve daha sonra AMD Adrenalin sürücüsünü yeniden yükleyin.

Yani, 3440x1440 çözünürlükte oyun oynamak ana nedeninizse bunu yapardım. Sadece ışın izleme, DLSS, CUDA/yapay zeka araçları veya Nvidia'ya özgü programlar sizin için son derece önemliyse bunu önermezdim. Ancak normal oyun için, RTX 3060'tan RX 9070 XT'ye yükseltme çok büyük bir sıçrama ve işlemcinizi, anakartınızı veya RAM'inizi yükseltmekten çok daha mantıklı.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri