Nasıl çalışacağım konusunda yardıma ihtiyacım var. İpuçlarını bekliyorum!

fatmayildiz

Kıdemli Üye
Yaklaşan büyük bir psikoloji sınavım var ve çalışma ipuçlarınıza ihtiyacım var! Çalışmada hiç iyi olmadım, sürekli odaklanmamı kaybediyorum veya yapmam gereken diğer şeyler hakkında çok fazla endişeleniyorum ve bu noktada çok bitkin durumdayım. Peki sizin en iyi çalışma ipuçlarınız neler?? Oldukça çaresizim! Teşekkür ederim!!!!

1. Odaklanmada sorun yaşıyorsanız, zihninizin dağılmayacağı bir yerde çalışmanız önemlidir. Benim tercihim kütüphanedir.

2. Kiminle çalıştığınız konusunda seçici olun: Bazı arkadaşlarla çalışmak harikadır çünkü beni hizaya sokarlar ve bu bir sorumluluk meselesidir, ancak diğerleri çok dikkat dağıtıcı olabilir, bu yüzden çalışma arkadaşınızı akıllıca seçin!

3. En iyi nasıl öğrendiğinizi bulun ve çalışma şeklinizi buna göre ayarlayın. Örneğin, görsel bir öğrenciyseniz, renk kodlaması kullanın, diyagramlar yapın, bilgi kartları kullanın, vb. İşitsel bir öğrenciyseniz, konu hakkında videolar izleyin, yüksek sesle okuyun, kavramları bir arkadaşınıza açıklayın, vb.

4. Takip edebileceğiniz bir çalışma programı oluşturun. Kendinizi tek seferde 8 saat çalışmaya zorlamayın, bu çok uzun ve tükenirsiniz ve muhtemelen okuduğunuz hiçbir şeyi hatırlamazsınız bile. Bunun yerine, günde 2-3 saat deneyin ve bunu düzenli yapın: Sabah 6'da en uyanık olduğunuzda, her gün sabah 6'da çalışın.

5. Çalıştıktan sonra kendinizi ödüllendirin. :) Her çalışma seansından sonra kendinize bir ödül verin veya haftayı arkadaşlarınızla dışarıda geçireceğiniz bir geceyle sonlandırın - "değerli" hissettirecek ve beyninizi çalışmak istemeye alıştıracak her şey.

6. Yeterince uyuduğunuzdan da emin olun. Dinlenmemek sizi gerçekten yavaşlatabilir ve odaklanmanızı zorlaştırabilir. Yatmadan bir saat önce ekranlardan uzak durun. Gerçekten işe yarıyor. İyi şanslar!

Üniversite kütüphanelerinde çok zaman geçirmiş biri olarak, önünüzdeki materyallere odaklanmanızı ve çevrenin veya yoğun öğrenci trafiğinin dikkatinizi dağıtmamasını sağlayacak bir gün ve saat seçmeniz en iyisidir. Daha az kullanılan bir alanda bir masa seçin ve kalkıp dolaşmak için kendinize aralıklı molalar verin, ancak çok uzun süre değil.

Yüksek başarı elde etmeyi hedefleyen ve en iyisini başarmanız için sizi motive edecek yumuşak bir rekabet dürtüsü sağlayabilen diğer öğrencilerle ilişki kurun. Belki onları sizinle çalışmaya davet edin.

Ayrıca her derse katılırsanız ve dönem boyunca verilen tüm ödevleri güncel tutarsanız çalışmak daha kolaydır. Ayrıca, hafızanın nispeten kısa bir süre sonra bozulduğu ve ders notlarınızın uzun süredir bakmadığınız için belirsiz hale geldiği ve ilgili kavramları unutmuş olabileceğiniz durumlar olabileceği iyi bilindiği ve kanıtlandığı için ders notlarını dersten hemen sonra gözden geçirmek iyi bir stratejidir. Dersten hemen sonra gözden geçirmek, bilgileri kafanızda taze tutmaya yardımcı olur ve sınav zamanı geldiğinde çalışmayı kolaylaştırır.

Arkadaşlarla çalışmak faydalı olabilir ancak ben tek başıma çalışmayı seviyorum çünkü yüksek sesle konuşuyorum! Bir şeyleri ezberlememe yardımcı oluyor. Ayrıca önemli pasajları vurguluyor ve kapsamlı kenar notları alıyorum. Notları yazmak, onları yazmak yerine elle yazmak, bilgilerin daha iyi akılda kalmasına yardımcı olmanın başka bir yoludur.

Ayrıca. Öğretmenler bazen sınıfta çizim yapmamanızı söyler ancak defterlerime çizim yapmak, öğrettikleri bilgileri çok daha iyi hatırlamama yardımcı oluyor, bu yüzden belki bunu da deneyebilirsiniz. Örneğin, geçen ay fizik dersinde yaptığım bir atın çizimine baktığımda, anında Doppler etkisini düşünüyorum çünkü o gün öğrendiğimiz şey buydu. Belki de deneyebilirsiniz.

Geri