Herkese merhaba, yakında otomasyon teknolojisi alanında teknik okulda ileri eğitimime başlayacağım ve şu anda doğru donanım konseptini arıyorum.
Eğitim çok fazla yazılım gerektirdiği için (TIA Portal, EPLAN, Codesys vb.), kesinlikle güçlü bir Windows bilgisayara ihtiyacım var (i7/Ryzen 7, 32 GB ram ve 1 TB SSD planlıyorum). Aynı zamanda, dersler sırasında ekranda kalemle esnek bir şekilde not alabilmek ve programlama için de iyi bir klavyeye sahip olmak istiyorum.
Günlük okul hayatında hangi konseptin en iyi sonucu verdiğinden hala emin değilim ve farklı seçenekler arasında kararsızım.
Eğitim çok fazla yazılım gerektirdiği için (TIA Portal, EPLAN, Codesys vb.), kesinlikle güçlü bir Windows bilgisayara ihtiyacım var (i7/Ryzen 7, 32 GB ram ve 1 TB SSD planlıyorum). Aynı zamanda, dersler sırasında ekranda kalemle esnek bir şekilde not alabilmek ve programlama için de iyi bir klavyeye sahip olmak istiyorum.
Günlük okul hayatında hangi konseptin en iyi sonucu verdiğinden hala emin değilim ve farklı seçenekler arasında kararsızım.
- Klasik dönüştürülebilir (2'si 1 arada): Şu anki favorim çünkü ekran 360 derece katlanabiliyor ve cihaz dengeli bir şekilde duruyor. Ancak, cihazı düz bir şekilde yatırdığınızda klavyenin alt tarafta olması biraz alışmayı gerektiriyor diye düşünüyorum.
- Çıkarılabilir tablet : Klavyenin tamamen manyetik olarak çıkarılabildiği (Surface Pro'daki gibi) ve pürüzsüz bir arka yüzeye sahip bir model. Ancak, kucakta veya dar laboratuvar masalarında stabilitesi konusunda endişelerim var.
- Hibrit/çift ekran konsepti : Klavyenin Bluetooth aracılığıyla masa üzerinde tamamen ayrı bir şekilde durduğu, iki ekranlı veya esnek katlama mekanizmalı cihazlar.
- Bu kombinasyon : Performans için klasik bir dizüstü bilgisayar + sadece not almak için ayrı, daha ucuz bir tablet.
- Okulunuzun ve laboratuvarınızın zorlu günlük yaşamında bu kavramlardan hangisi en etkili olmuştur?
- 360 derece dönebilen cihazların arkasındaki klavye günlük kullanımda gerçekten engel teşkil ediyor mu, yoksa cihaz zaten çoğunlukla açılı "çadır modu"nda mı kullanılıyor?
- Kompakt dönüştürülebilir/tablet cihazlarda entegre grafik birimi EPLAN ve daha hafif CAD görevleri için yeterli midir, yoksa ayrı bir grafik kartına sahip daha ağır bir dizüstü bilgisayar kesinlikle gerekli midir?