Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Oyun oynarken bir süre sonra bilgisayar çöküyor?

CoolStar01

Kayıtlı Kullanıcı
İyi günler, oyun oynarken bilgisayarımın sürekli çökmesiyle ilgili bir sorun yaşıyorum. Outlast Trials veya Resident Evil Requiem gibi yüksek sistem gereksinimli oyunlarda, bir süre sonra bilgisayarım çöküyor. Ekran kararıyor, kapanıyor ve birkaç saniye sonra otomatik olarak yeniden başlıyor. Ondan sonra her şey sanki bilgisayarımı normal şekilde yeniden başlatmışım gibi oluyor.

Bilgisayarım ısınmadığı için sıcaklık sorununu şimdiden eleyebilirim. İşlemcim ve ekran kartım 45 ile 60 derece Celsius arasında çalışıyor. Grafik ayarlarını düşürmek, FPS'yi sınırlamak gibi birçok şeyi denedim.

Bence sorun donanımda bir yerde olmalı. Aynı sorunu yaşayan başka biri var mı, ya da belki bir çözümü olan?

Not: Bunun faydası olur mu bilmiyorum ama bazen takılma yapan birçok çevrimiçi oyun da var, ancak bu benim bağlantımdan da kaynaklanıyor olabilir.

Merhaba, Sıcaklık sorunlarını şu an için elemiş olsanız bile, yine de bilgisayarınızı iyice tozdan arındırmanızı öneririm. Bunun için bir elektrikli süpürge hortumu ve fırçası oldukça kullanışlıdır. Ayrıca, temizledikten sonra tüm kabloların ve kartların güvenli bir şekilde bağlı olduğundan emin olun.

RAM'i test etmek için mdsched.exe komut satırı aracı kullanılabilir.

Ücretsiz olarak FurMark programı ile ekran kartınız üzerinde bir stres testi gerçekleştirin.

Olası nedenler arasında zayıf güç kaynağı, eski sürücüler, arızalı RAM veya arızalı sabit disk yer alabilir. Bu bileşenleri ve internet bağlantınızı kontrol edin ve hata olup olmadığını görmek için olay günlüğünü inceleyin.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri