Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Sor, Paylaş, Öğren: techforum.tr

Oyunda başarılar nasıl elde edilir?

erayyildirim

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanların bu mahrem sürece nasıl yaklaştıkları her zaman ilginç olmuştur. Konuyla ilgili birkaç soru hazırladım, küçük bir anket oldu, esas olarak steamhunting ile ilgili, çünkü ben kendim yapıyorum, bu yüzden yorumlara bunun sizin için nasıl olduğunu veya olmadığını yazabilirsiniz, burada kendiniz karar verin.

1. Başarılar/ödüller listesini kontrol ederek önceden hazırlık yapıyor musunuz?

2. Belki de her şeye aynı anda ulaşmak için birden fazla rehber açıyorsunuz? Ya da belki prensip olarak her şeyi ikinci seansa erteleyerek hazırlık yapmıyorsunuz, spoiler yememek için?

3. Tamamlayacağınız oyunları nasıl seçiyorsunuz?

4. Üçüncü parti tematik siteler kullanıyor musunuz, örneğin trueachievments veya strategy (tamamladıklarınızı görüntülemek, başkalarıyla karşılaştırmak için)?

5. Platin/ayçiçeği alamayacağınızı bilerek (çok oyunculu modun devre dışı kalması veya basitçe hatalı olması nedeniyle) imkansız başarımlar gerektiren oyunları üstlenir misiniz?

6. Sadece belirli bir platformda mı başarı elde ediyorsunuz, yoksa örneğin Steam ve PSN'de başarıyı tamamlamanız sizin için sorun olmuyor mu?

7. Başarım içermeyen oyunları oynar mısınız?

8. %100'e ulaştığınızda oyunu bitiriyor musunuz yoksa tüm yan görevleri bitirip, haritayı kapatarak (başarı olmasa bile) hedeflerinizi belirliyor musunuz?

9. Örneğin howlongtobeat kullanarak oynamanızın ne kadar süreceğini hesaplıyor musunuz?

10. Belirli başarımlara sahip oyunlardan (birkaç kez oynanış, hiç ölmeme, uzun soluklu mücadele, vb.) kaçınır mısınız?

11. Birkaç projeyi aynı anda oynayıp, onları paralel olarak mı bitiriyorsunuz, yoksa bir oyunu tamamen bitirene kadar ona mı yoğunlaşıyorsunuz?

12. %100'ünü alabileceğiniz her şeyi elde edebileceğinizi bildiğiniz bir oyunu, başarımları tamamlamadan (diyelim ki beğenmediniz) bırakabilir misiniz?

13. Hackleme başarıları söz konusu olduğunda çizgiyi nerede çiziyorsunuz? Diyelim ki başarım hatalı ve şartları yerine getirdiğinizden eminsiniz, ancak düşmüyor ve onu elde etmenin başka yolu yok? Bu durumda siz, koşullu Steam Başarım Yöneticisini, prensip olarak, vicdanınız rahat bir şekilde kullanır mısınız, kullanmaz mısınız?

14. İnternetten kayıt yüklemeye, başarım elde etmek için oyun dosyalarını değiştirmeye karşı tutumunuz nedir, bunu hile olarak mı görüyorsunuz?

15. Sadece oynamak için bitirdiğiniz oyunlara geri döner misiniz?

16. Başarıları elde ettiğinizde kullandığınız özel ritüelleriniz var mı?

Açıkçası, insanların oyunu doğrudan başarım rehberinden oynamasını anlamıyorum. Zaten oynuyorsanız ve bitirmeye/her şeyi yapmaya karar verirseniz sorun olmaz. Ama ilk oyunda olduğu gibi, "yani, burada bunu, bunu ve şunu yapman gerekiyor, evet, burada bir de boss var" diyorsunuz. Oyunlar size mutlu olmanız için verilir, her şeyi otomatik yapmanız ve bir kutucuğa işaret koymanız için değil.

Özellikle hikaye başarımları söz konusu olduğunda. Kısacası bu bana yakın değil. Ben ana oyunu bitirdikten sonra ve sadece istersem platin alıyorum.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları