Oyunlarda sis efektini sever misiniz?

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

dalaman

Kayıtlı Kullanıcı
Oyunların bu bulanıklık efektini kapatma seçeneği sunmamasının nedenini anlamıyorum ve bunu ayarlar üzerinden devre dışı bırakmak zorunda kalıyorum. Oyunlar Unreal Engine kullanıyorsa sorun değil, kolay ve oyunların %99,99'unda çalışıyor, ancak diğer oyun motorlarında bunu yapmak bazen imkansız çünkü sis efekti oyuna önceden eklenmiş oluyor.
Artık her oyuna sis efekti zorunlu olarak ekleniyor. Bu nedenle, bir oyun oynarken ekran bulanık görünüyorsa, bunun nedeni büyük olasılıkla sis efektidir, TAA veya başka bir şey değildir.

Bu arada, sis kare hızını düşürüyor. Bazı oyunlarda bu 5 fps olabilir ki bu, zaten yüksek olan kare hızı göz önüne alındığında fark edilmez. Ancak diğer oyunlarda veya bu oyunların belirli bölgelerinde sis 20 fps'ye kadar düşebilir.

Oyunlarda sis efektini sever misiniz.webpoyunlarda sis efektini sever misiniz1.webpoyunlarda sis efektini sever misiniz2.webp

Kesinlikle katılıyorum. Özellikle "Volumetric Fog" (Hacimsel Sis) hem donanımı gereksiz yoruyor hem de görüntünün netliğini ciddi anlamda bozuyor.

Geliştiriciler genelde uzak çizim mesafesindeki (LOD) düşük kaliteli dokuları gizlemek veya atmosfer yaratmak için bu yönteme başvuruyorlar. Ancak rekabetçi oyunlarda veya görsel netlik arayan oyuncular için bu durum tam bir işkenceye dönüşebiliyor. Unreal Engine dışındaki motorlarda (özellikle Unity veya özel motorlarda) config dosyalarına erişimin kısıtlı olması dediğin gibi işi iyice zorlaştırıyor.

Senin gibi düşünen çok kişi var; oyunun sanatsal tercihinin, oyuncunun görüş kalitesinin önüne geçmemesi gerek.

Örneklerinizde, sis olmadan resim çok daha az etkileyici ve sıkıcı hale geldi. Sis, manzaraya perspektif katarak onu daha canlı ve gerçekçi kılıyor. Ama sis olmadan, manzara sanki bir nesil geriye gitmiş gibi görünüyor.

Sis efekti olmazsa o oyunun sonsuz olduğunu anlamazsın. Birazcık beyin için kandırmaca.

Aslında, uzaktan bakıldığında optik bir etki oluşuyor, uzakta bir tür puslanma oluyor. Bu, alan derinliğiyle ilgili şikayetleri hatırlatıyor.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları