PS5'in açılması çok uzun sürüyor?

nenedir

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba. Son birkaç haftadır PS5'imde birkaç sorun fark ettim.PS5'in açılması çok uzun sürüyor, profilimi veya kupa sayfamı açamıyorum ve sürekli PSN bağlantısını kaybediyor.
  • Uzun süren bir açılış işlemi ve ardından gelen siyah ekran. Eskiden saniyeler süren işlem artık birkaç dakika sürebiliyor.
  • Arkadaş listesi, kupalar ve diğer öğeler de dahil olmak üzere çevrimiçi hizmetlerle ilgili widget'lar yüklenmiyor. Oyuncunun profili ve kupalar bölümü de yüklenmiyor.
  • Konsol sürekli olarak PSN ile bağlantısını kaybediyor bu durum, ayarlar bölümündeki İnternet kısmından takip edilebiliyor. PlayStation kısmında "Oturum Açıldı" yerine "Kontrol Ediliyor..." ve ardından "Başarısız" yazısı görünüyor.
  • Profiller arasında geçiş yapmak da birkaç dakika sürüyor, konsolun kendisinde ise toz parçacıklarıyla klasik bir arka plan görüntüleniyor.
Benim deneyimime göre, bu sorunlar sırasında tek oyunculu oyunlar çalışmaya devam ediyor ve oyunlar ile güncellemeler indiriliyor, ancak görünüşe göre daha düşük bir hızda. Bununla birlikte, çevrimiçi oyunlara bağlanmak imkansız hale geliyor veya sistem er ya da geç çöküyor.

Anladığım kadarıyla, tüm bu sorunlar internet bağlantısıyla ilgili, çünkü bağlantıyı kestiğinizde PS5 anında açılıyor, ancak internet olmadan elbette çevrimiçi hizmetler de çalışmıyor. Mobil veriyle her şey yolundaydı, ancak sadece birkaç dakika test ettim belki de sorunlar orada da başlamış olabilir.

Sorun yaygın değil ancak sosyal medyada ve forumlarda benzer yorumlar gördüm; bu da bunun münferit bir olay değil, belirli sayıda kullanıcıyı etkileyen sistematik bir sorun olduğu anlamına geliyor.

Bu sorunla karşılaşan başka biri var mı? Sebebi ne olabilir?

Ben de benzer bir sorun yaşadım. Diskten indirilen oyunlar internet bağlantısı açık olsa bile çalışmıyordu. Ama pek de endişelenmedim; konsolun internetini kapattım ve bir süre çevrimdışı kaldım. Sonra bir süre sonra tekrar açtım ve her şey çalıştı. İnternet servis sağlayıcısında bir sorun vardı. Onlar için bunun sebebi büyük olasılıkla o lanet TCP/IP ağlarıydı.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri