QHD'nin yenilenmesi ve daha iyi performans göstermesi

Bünyamin koca

Kayıtlı Kullanıcı
Uzun süre internette gezinip, konuların altındaki yorumları okuduktan sonra, uygun fiyata iyi özelliklere sahip bir monitör arayışına girdim ve şu monitörde karar kıldım. ASRock Phantom Gaming PG27QFT1B 6700 xt'den 9070 xt'ye geçişte FullHD'den QHD'ye geçişteki kadar zevk almadım. Dragon's Dogma 2'de her şey çok netleşti. 1080p'de gözlerim sürekli bulanıklıkla yakalanıyordu ve 1440p'de sanki lazer görüş düzeltmesi yaptırmışım gibiydi.

QHD'nin yenilenmesi ve daha iyi performans göstermesi.webp

Bulanıklık çözünürlükten değil, bu çözünürlük için kullanılan kenar yumuşatma yöntemlerinden kaynaklanıyor. Evet, daha yüksek bir çözünürlük belirtileri maskeliyor ancak ortadan kaldırmıyor. Bence, 1440p'de bile, artırılmış keskinlikte dlaa olmadan veya ekran kartı ayarlarıyla keskinliği artırmadan varsayılan resim tamamen bulanıklıktır.

İnsanların full HD ile quad arasındaki farkı nasıl gördüklerine şaşırıyorum. Basitçe bir fark yok. Gerçek netlik istiyorsanız, sadece 4K.

Daha fazla hava durumu tahmini: İstanbul 15 günlük hava durumu

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları

T.C.K'nın 5651 Sayılı yasasına göre BTK Tarafından onaylı ve yer sağlayıcı konumunda olan web sitelerinin bünyesinde barınan içerikleri kontrol etme sorumluluğu bulunmuyor. Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir.