Rastgele zamanlarda ekran kartı sinyalinde kayıp yaşanıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Burhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Burhan

Kayıtlı Kullanıcı
Yaklaşık 20 Aralık'ta, 2060'tan 5070ti'ye yükseltme yaptım. Ayrıca güç kaynağımı da 500W'tan 750W'a yükselttim. Her şey bir ay boyunca sorunsuzdu, ancak 21 Ocak civarında işler ters gitmeye başladı. Rastgele zamanlarda, GPU yükünden bağımsız olarak, sinyal kayboluyordu. Fanlar tam hızda çalışmaya başlayabiliyor veya başlamayabiliyordu.

Herhangi bir düzen göremedim. Kayıp, örneğin 5 dakikalık bir aralıkta iki kez art arda olabiliyor veya hiç görünmeyebiliyordu. Doğru hatırlıyorsam, bundan beş yıl önce daha eski bir GPU'da da birkaç kez olmuştu, ancak fan sesi yoktu.

Google'da arama yaptığımda, yetersiz güç kaynağından (olası değil) bozuk sürücülere kadar üç milyar olası neden ortaya çıktı. Düşük güç kaynağı olası değil. Bir miktar yedek güç olmalı.

Arızalı bir GPU da olası değil; bir ay boyunca güvenilir bir şekilde çalıştı. Bozuk sürücüler belki, ama kim bilir. NVIDIA uygulaması üzerinden birkaç kez güncelleme yaptım.

Başka ne sorun olabilir?

Teknik Özellikler: AMD R7 5700x 5070ti , 48 GB ram (iki adet 8 bit ve bir adet 32 bit disk). 750W güç kaynağı. Bunun bir etkisi olup olmadığını bilmiyorum ama iki monitörüm var, biri 2K diğeri Full HD. İkisi de DisplayPort ile bağlı.

Görüntü kaybolduktan sonra hala geri gelmiyor mu? Eğer geliyorsa, büyük olasılıkla sürücü arızalıdır. DDU'yu güvenli modda kullanarak sürücüyü tamamen kaldırıp, geçen yıla ait bir sürüm gibi daha eski bir sürümü yüklemeyi deneyin. Nvidia web sitesinde bir tane mevcut.

Anakartınızda hangi PCI-E sürümünün olduğunu kontrol edin ve BIOS'tan bunu zorunlu kılın.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri