RTX 3060 ile maksimum grafiklerde yüksek FPS mümkün mü?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akta22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

akta22

Kayıtlı Kullanıcı
Günaydın, YouTube'da grafik ayarlarının en üst seviyeye çıkarıldığı, daha yüksek FPS elde etmeye yönelik eğitim videoları gördüm. RTX 3060 ekran kartlı bir bilgisayarım var. Maksimum grafik ayarlarında bile 40-50 FPS alabileceğimi sanmıyorum. Daha fazla bilgi nereden bulabilirim? Yeni bir bilgisayar almak mantıklı olur mu? Yoksa mevcut bilgisayarımı mı yükseltmeliyim? Buradaki diğer kullanıcıların deneyimleri nelerdir? Her türlü görüşe minnettar olurum. Maksimum grafik ve yüksek FPS için bilgisayarın gereksinimleri nelerdir? Yükseltme işe yarar mı? En iyi yaklaşım nedir?

Yükseltmenin mantıklı olup olmadığı veya tamamen yeni bir sistem satın almanız gerekip gerekmediği öncelikle mevcut anakartınıza, işlemcinize (CPU) ve güç kaynağınıza bağlıdır.

Yükseltme ne zaman mantıklı olur?

Eğer halihazırda daha yeni nesil bir anakartınız varsa (Intel LGA1700 soketinden veya AMD AM4/AM5 soketinden), yükseltme yapabilirsiniz. Çoğu durumda, aşağıdaki bileşenleri değiştirmeniz yeterlidir.
  • İşlemci: Daa güçlü bir işlemciye yükseltin (örneğin AMD Ryzen 7 7800X3D veya Intel Core i7/i9).
  • ram: X-Plane, eklentilerin sorunsuz çalışması için en az 32 GB, ideal olarak 64 GB DDR5 RAM gerektirir.
  • ekran kartı: Yüksek çözünürlüklü dokular için, en az 12 GB VRAM'e sahip güncel bir NVIDIA GeForce RTX veya AMD Radeon önerilir.
  • Depolama alanı: X-Plane ve uydu verileri kesinlikle hızlı bir NVMe SSD gerektirir.
Yeni bir tane almak ne zaman daha iyidir?

Mevcut sisteminiz 3-4 yıldan daha eski ise, komple bir PC daha iyi bir seçimdir.
  • Eski soket: Daha iyi bir işlemci için yeni bir anakart satın almanız gerektiğinde.
  • Yeni RAM gereklidir: Eski DDR4 veya DDR3 bellekler modern anakartlarda kullanılamaz.
  • Yetersiz güç kaynağı: Modern ekran kartları ve işlemciler 650-850 watt'lık güç kaynaklarına ihtiyaç duyar. Eski bir güç kaynağı genellikle gerekli bağlantıları veya watt değerini sunmaz.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri