RTX 4070'te büyük düşük performans

erdalatas

Kıdemli Üye
Bilgisayarlar hakkında pek bir şey bilmiyorum ama sadece bu bilgisayarı denemek ve düzeltmek için çok şey öğrendim ama yine de sorunları var. Minecraft ve Beamng gibi oyunlarda GPU'm hiç kullanılmıyor ve GPU'nun çalışması gerektiğinde düşük FPS 1080p'de 50 fps alıyorum.

Özellikler:
i5 13600kf
rtx 4070
gigabyte z790ud ax wifi
Kingston fury beast 2x16 DDR5 5600mhz
Kingston Fury Renegade 1tb 7gb/s SSD
AORUS P GM 750w

Bazı oyunlar, belirli grafik kartları için optimize edilmemiştir. Yeni, daha hızlı kartlarda eski, daha yavaş olanlardan daha kötü çalışabilirler. Ekran kartının veya oyun ayarlarında performans modlarını değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

NOT: 4070 gibi güçlü bir PC'niz varsa, özellikle gölgelendiricileri kullanmak istiyorsanız, Optifine'den Iris moduna geçmeniz genellikle önerilir, çünkü Iris genellikle gölgelendiricilerle daha iyi performans sağlarken Optifine'in diğer özelliklerinin çoğunu korur ve potansiyel olarak size önemli bir FPS artışı sağlar, özellikle karmaşık oyun ortamlarda.

Minecraft için gerçekten iyi bir FPS modu kullanıyorum ama gölgelendiriciler açıldığında hala ciddi FPS düşüşleri yaşıyorum. Optimizasyon meselesine gelince, bunun olabileceğini görebiliyorum, ancak benimle aynı gpu'ya sahip diğer insanlardan gördüğüm kadarıyla, aynı oyunlarda gerçekten iyi performans elde ediyorlar.

Bilgisayarlar hakkında pek bir şey bilmiyorum ama sadece bu bilgisayarı denemek ve düzeltmek için çok şey öğrendim ama yine de sorunları var. Minecraft ve Beamng gibi oyunlarda GPU'm hiç kullanılmıyor ve GPU'nun çalışması gerektiğinde düşük FPS 1080p'de 50 fps alıyorum.

Özellikler:
i5 13600kf
rtx 4070
gigabyte z790ud ax wifi
Kingston fury beast 2x16 DDR5 5600mhz
Kingston Fury Renegade 1tb 7gb/s SSD
AORUS P GM 750w
Ayar yapman gerekiyor ayar yaparsan çok daha güzel olabiliyor, ama anlattığına göre senin kartta problemde olabilir servisine bir gönder baksınlar.