Ryzen 7 7800X3D boşta 48°C normal mi?

idealoji

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, ilk özel sıvı soğutma sistemimi yeni kurdum ve sıcaklıklar hakkında geri bildirimlerinizi ve iyileştirme için herhangi bir alan olup olmadığını öğrenmek istedim.

Sistemde AMD Ryzen 7 7800X3D işlemci, Watercool Heatkiller 360-L radyatör, Watercool D5 pompa ve Watercool Heatkiller IV Pro CPU su bloğu bulunuyor, hepsi de iki adet 180 mm ve üç adet 360 mm fanla donatılmış HAVN BF 360 Flow kasada yer alıyor ve fanların hepsi kasanın içine doğru üflüyor.

Tam yük altında (CB23), sıcaklıklar yaklaşık 75°C civarında. Boşta ise yaklaşık 48°C civarında bu bana biraz yüksek geliyor. Sizlerin görüşlerini okumak isterim. Yapı görsel de ki gibi.

sıvısogutma.webp

Her şey yolunda. Aslında oldukça fazla şey oluyor. Gerçek bir Windows sisteminde gerçek boşta çalışma modu neredeyse yok denecek kadar azdır. Sadece düşük yükte çalışır.

Çünkü her zaman yüzlerce işleyiciyle çalışan onlarca görev vardır.

Her şeyin devre dışı bırakıldığı özel bir Windows test ortamına ihtiyacınız olurdu. Yapılabilir, ama zahmetli.

Ancak örneğin WinPE ile neredeyse mükemmel bir boşta çalışma elde edebilirsiniz. Elbette Linux dağıtımları da var. Sıcaklıklara gelince oda sıcaklığınız muhtemelen 23/24/25°C civarındadır. Yani 48°C, yirmi küsur derecelik oldukça önemsiz bir fark. Bu, 7800x3d gibi boşta çalışma moduna geçmeye çalışan bir işlemci için tamamen normal. Ne kadar küçük olursa olsun, her görev için işlemci, daha hızlı bitirmek ve boşta kalmaya geri dönmek için elinden gelenin en iyisini yapar. Olmayan bir sorunu aramayın. Sadece oyun oynayın.

Tahminimce, sıvı soğutmalı bir Ryzen 7 7800X3D ve bir RTX 4080 ile 360 mm ve 420 mm radyatörler yeterli olur, ancak işlemci sıcaklıkları önemli ölçüde iyileşmez çünkü sıcaklık sorunu sanal önbellekten kaynaklanıyor, değil mi?

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri