Samsung Galaxy Note 8 Magisk uygulama sorunu?

onlarmrag

Kayıtlı Kullanıcı
Selamlar. Şu sorunla karşılaşıyorum: Fastboot döngüsünde takılı kaldım. Samsung Galaxy Note 8'imi açtığımda önce TWRP BIOS'una giriyor. Ardından yeniden başlatmayı seçersem, "Samsung Galaxy Note 8 Powered by Android" ekranına gelene kadar fastboot döngüsünde kalıyorum ve bu ekran her saniye tekrar tekrar beliriyor (pil bitene kadar).

TWRP sürümü 3.3.1-2 ve root yüklü, modülleri silmeyi de denedim ama sonra aniden kayboldular.

Reddit'te birisi Magisk.APK dosyasını uninstall.zip olarak yeniden adlandırmayı ve bu zip dosyasını çalıştırmayı önerdi. Görünüşe göre bu başkası için işe yaramış. Hâlâ kararsızım. Eğer bu konuda daha iyi deneyimi olan biri varsa, çalma listemi geri almak için her yolu deneyeceğim.

Selam, geçmiş olsun. Yaşadığın durum bir "bootloop" (başlatma döngüsü) ve genelde hatalı bir Magisk modülü veya sistem dosyasının bozulmasından kaynaklanır.

Bahsettiğin Magisk.apk dosyasını uninstall.zip yapıp TWRP'den flaşlamak, Magisk'i ve modülleri tamamen kaldırarak sistemi temiz bir şekilde başlatmak için kullanılan standart ve güvenli bir yöntemdir. Verilerini silmez, sadece root erişimini kaldırır.

Şu adımları izleyebilirsin:

1. Magisk Kaldırma: APK dosyasının adını `uninstall.zip` yapıp TWRP üzerinden "Install" diyerek flaşla. Bu, cihazın açılmasını sağlayabilir.
2. Veri Kurtarma: Eğer cihaz açılırsa hemen çalma listeni ve önemli verilerini yedekle.
3. Hâlâ açılmıyorsa: TWRP içinden `Advanced > Terminal` kısmına girip `multidisabler` komutunu deneyebilirsin (eğer yüklü ise).
4. Son Çare: Sorun devam ederse, cihazına uygun stok ROM'u Odin ile "Home_CSC" dosyasını kullanarak (verilerin silinmemesi için) tekrar yüklemen gerekebilir.

Magisk'i kaldırmak şu an için en mantıklı ve en az riskli adımdır. Denemekten çekinme.

Maalesef, bu gibi şeyler her zaman ters gidebilir. Peki ya hiç yedeklemeniz yoksa, bulut depolama alanınız yoksa, PC/adb üzerinden Galaxy Note 8'e erişiminiz yoksa ve çalma listesini akıllı telefonun dahili depolama alanı yerine microSD karta kaydetmediyseniz?

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları