Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Film depolamak için Online 4 terabaytlık bir disk almaya karar verdim, ancak neredeyse her sabit diskin kusurları, diskin yakında öleceği veya hatta kullanılmış diskler hakkında oldukça fazla yorumu var. Ayrıca, yorumlarda bu eğilimi de fark ettim. Bunun sebebi ne? İnsanlar SSD'ye geçiş nedeniyle HDD'leri unutmaya mı başlıyor? O zaman ne tür bir 4 TB almalıyım? Yoksa daha küçük bir boyut mu daha iyi?
M.2 SSD ler yeni teknoloji, daha hızlı olunca eğilim bu yönde ilerliyor. HDD fiyatları da bunları yakın durumda iç pazarda.
HDD kullanmayanlar yok değil. Daha çok kullanım amacına yönelik, NAS sistemler kurmak isteyenler vb. amaç için yine de tercih ediliyor.
Avantajları-dezavantajları var. Fiyat olarak yüksek kapasiteli depolamada yurtdışında GB başına daha düşük fiyatlara geliyor. Yurtdışında 1TB lık olankları 1 birim fiyat diyelim, 4TB lık olanlar fiyat 4 birim olmuyor. Çok daha avantajlı fiyatlara gelebiliyor.
Yurtdışı diye yazdım özellikle, bizde Türkiye iç pazarında durum bu şekilde değil malesef.
En büyük sıkıntı yenilenmiş, kullanılmış ikinci el HDD ler. Satışta büyük çoğunlukla bunlar var.
Orjinal, yenilenip işlem görmemiş, sıfırlanmamış bulabilmek için Amazon.com.tr ve yine satıcı Amazon.com.tr. uygun olabilecek fiyatlı bulabilirseniz alınabilir.
Amazon dışında belli başlı büyük mağazalarda da bulunabilir. Güvenlik bayii, ...bilişim vb. şeklinde; Hepsiburada, N11 gibi platformlarda satış yapanlardan uzak durmak gerekiyor.
İkinci faktör, recording teknolojisi. Biri SMR, diğeri CMR.
Özellikle ve özellikle CMR olanlara yönelirsiniz.
Hangi marka ve model bu ikisinden hangisini kullanıyor dersek, bunun için örnek olarak:
Buy Internal hard drive Seagate IronWolf 1 TB (ST1000VN008) (ST1000VN008) on LDLC, high-tech expert. 3.5" 1 TB 5400 RPM 256 MB Serial ATA 6 Gb/s hard disk for NAS (bulk).
www.ldlc.com
benzeri ayrıntılı özellikleri veren sitelerden yararlanabilirsiniz.
Artık HDD kontrol yazılımı sayesinde, kaç saat çalıştığını ve kaç kez başlatıldığını öğrenebilirsiniz, böylece kullanılmış bir HDD ile karşılaşma riski minimuma iner. Güvenilirliğe gelince, isimsiz olanları değil, uzun süre dayanacak, kendini kanıtlamış şirketleri tercih edin. Western Digital, Seagate, Quantum vb.