Steam olmadan Linux'ta oyun oynama?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan süper
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

süper

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili arkadaşlar, Linux altında oyun oynama girişimlerim farklı derecelerde başarıyla sonuçlandı. Linux altında oyun oynamanın her zamankinden daha iyi olduğunu hatta bazı oyunlarda Windows'tan bile daha iyi olduğunu sayısız kez okudum. Ancak bunun büyük ölçüde, haklı olarak oyun platformu olan Steam aracılığıyla gösterildiğini düşünüyorum.

Peki ya klasik oyunlar? Orijinal CD'yi takın, Wine ile kurun ve oynayın. Hatta Gothic 3 Gold Edition'ı bu şekilde normal olarak oynamayı başardım. Hatta Morrowind'i OpenMW olmadan oynayabildim. Oblivion da öyle. Stronghold da. Her şey CD'den kuruldu ve başladım. WoW 3.3.5a da kusursuz çalışıyor. Ancak diğer oyunlarda daha az şanslıydım. Siyah ekranlar, grafiksel bozukluklar, çökmeler vb.

Önemsediğim oyunlarda çok şanslı olduğumu ve Wine'da özel parametrelere ihtiyaç duymadığımı fark ediyorum. Ama ince ayar yapmaya başlayınca (her oyun için ayrı ayarlar), işler zorlaşıyor. Bunu organize etmek için PlayOnLinux, Lutris, Bottles gibi çeşitli uygulamalar olduğunu düşünüyorum, değil mi?

Steam dışında Linux'ta oyun oynama konusundaki bilgimin tamamen güncelliğini yitirdiğini düşünüyorum.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri