TCL 27G64 monitörü kullanan var mı?

orhaansen

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar, üç harfli bir mağaza 2K 180Hz HDR600 monitörü Fast-HVA ve hatta miniLED teknolojisiyle satıyor, yani bunda ne var ki? TCL monitörlerin iyi olduğu söyleniyor (sonuçta panel üreticisi), ancak neredeyse hiç iyi yorum olmadığı için bazı şüphelerim var.

HDR oyun, HDR içerik tüketimi ve Windows 11'in SDR modunda metin/görüntü düzenleme için uygun olacak mı? Yoksa çok övülen AOC Q27G3XMN'den çok mu uzak?

Deneyimimi paylaşabilirim.

Samsung Odyssey Neo G7 monitörüm var, 43 inç, 4K, 144Hz, VA panel, HDR 600, miniLED arka aydınlatma aldım. İlk başta her şey yolundaydı, ama sonra gözlerim alıştı. HDR 600 düzgün çalışmıyor, bu yüzden eski usul oynamak zorunda kaldım.

Dead Space veya RE gibi oyunlarda her şey orantısız bir şekilde büyütülmüş, tıpkı diğer LED monitörlerde olduğu gibi.

Geçen yıl, 240 Hz yenileme hızına sahip kavisli bir LG OLED monitör aldım.

O sırada Dead Space Remake oynuyordum. Oyunun bir kısmını eski monitörümde bitirdim, sonra kalanını yenisinde bitirdim ve aradaki fark gece ile gündüz gibiydi.

Oyunlar bambaşka bir şekilde açıldı.
240Hz'in 144Hz'e kıyasla fark edilebilir bir değişiklik yarattığını, her şeyin gözle görülür şekilde daha akıcı hale geldiğini fark ettim.

Resident Evil serisini veya diğer hayatta kalma korku oyunlarını yeni bir şekilde deneyimlemek istiyorsanız, biraz para harcayıp bir OLED monitör almanız daha iyi olur. Ancak eski OLED'ler değil, yeni nesil QD OLED'ler veya LG muadilleri.

Evet, gerçek HDR yalnızca OLED panellerde çalışır. MiniLED arka aydınlatma, OLED kullandıktan sonra şaka gibi gelen bir hileden ibaret.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları