Teknolojiden anlamayan ebeveynler için Linux?

E Çevrimdışı

eSmaA

Kıdemli Üye
12 Aralık 2024
2
1
5
Antalya
Annemin Windows 10 dizüstü bilgisayarı var, WIn11 için çok eski ama geri dönüştürmek için çok iyi. Yeni bir cihaz satın almak istemiyor. Onu bir iPad'e yönlendirmeye çalışıyorum ama nafile

Neyse ki, kullandığı tek şey bir tarayıcı. Bu yüzden Linux düşünüyordum ama otomatik güvenlik güncellemeleri konusunda endişeliyim. Kullanıcı girdisi olmadan kendini güvende tutacak bir şeye ihtiyacım var. Mint veya Ubuntu düşünüyordum ama bu gereksinimi karşılayıp karşılamayacaklarından emin değilim? Herhangi bir düşünceniz veya öneriniz var mı ?

By_KuŞ Çevrimdışı

By_KuŞ

TechForum.tr
Yönetici
Site Yönetimi
Yetki Sahibi
7 Aralık 2024
163
7
173
45
İzmir
Annemin Windows 10 dizüstü bilgisayarı var, WIn11 için çok eski ama geri dönüştürmek için çok iyi. Yeni bir cihaz satın almak istemiyor. Onu bir iPad'e yönlendirmeye çalışıyorum ama nafile

Neyse ki, kullandığı tek şey bir tarayıcı. Bu yüzden Linux düşünüyordum ama otomatik güvenlik güncellemeleri konusunda endişeliyim. Kullanıcı girdisi olmadan kendini güvende tutacak bir şeye ihtiyacım var. Mint veya Ubuntu düşünüyordum ama bu gereksinimi karşılayıp karşılamayacaklarından emin değilim? Herhangi bir düşünceniz veya öneriniz var mı ?
Merhaba @eSmaA ,

Benim tavsiyem Ubuntu olurdu.

Çok fazla teknoloji bilginiz olmasa bile, bunu çözmek oldukça kolaydır.

Donanım gereksinimlerini karşılamayan herhangi bir makineye Win11'i zorla yükleyebileceğinizi biliyorsunuz. Tek yapmanız gereken Win 11 ISO'yu indirmek için medya oluşturma aracını kullanmak ve önyüklenebilir bir USB oluşturmak için Rufus'u kullanmaktır. Windows Installer'a CPU ve TPM gereksinimlerini yok saymasını söyleyen bir onay kutusu vardır.

Elbette gelecekte bunu bozacak bir şeyi düzeltebilir ama ben bu yöntemi son bir iki yıldır birçok bilgisayarımda kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım.

Dizüstü bilgisayarın özellikleri nelerdir?

Boreas28 Çevrimdışı

Boreas28

Moderatör
Yönetici
Yetki Sahibi
7 Aralık 2024
44
3
19
10

Ubuntu veya KDE masaüstü Kubuntu kullanmanızı öneririm, sonra da Snap System'i kullanın, anladığım kadarıyla otomatik güncellemeler için iyi ve eminim otomatik güncellemeleri etkinleştirmek için herhangi bir Ubuntu sürümünde ayarlarda bir seçenek vardır.

Bazı güncellemeler root erişimi gerektirdiği için, biraz çalışırsanız güncelleme için şifre gerektirmediğini görebilirsiniz. Arch wiki veya diğer linux wiki gibi belgelerde bulabilirsiniz.

291Konular
715Mesajlar
282Kullanıcılar
denizkızıSon üye