Toshiba W10 AMD Radeon ve fan ile ilgili sorun?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan taşlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

taşlı

Merhaba, foruma yeni katıldım. Umarım bu konuda bana yardım edebilecek birileri vardır, çünkü çaresizim gibi hissediyorum.

Birkaç gün önce PC aşırı ısınmadan dolayı kapandı. Birşeyler ters gittiğini düşündüm, daha da kötüleşince laptopu söküp, termal macunu değiştirip, fanını temizlemeye karar verdim, fan hiç kirli değildi. O zamanlar Windows beni güncellemem için rahatsız ediyordu, bu yüzden her güncelleme yapmaya çalıştığımda PC yarıda kalıp yeniden başlıyor ve güncellemeleri siliyordu. Windows'u sıfırdan, temiz modda kurmaya karar verdim. W10 H22 takılıydı ama şimdi çalıştırdığım anda stop ediyordu. Tekrar tekrar denedikten sonra klavye, fare ve ekran kartı sürücülerinin yüklenmediğini gördüm. Bunları kurdum ve sorun devam etti. Keşfettiğim sorun ekran kartı ve güncellemesi (AMD Radeon R9 M200X Serisi) ile ilgiliydi, güncelleme yaptığımda bilgisayar duruyor ve çöküyor. Buna bir de fanın istediği zaman çalışması ekleniyor. Ve şu mesajı alıyorum: " Uyarı: Soğutma sisteminde bir sorun tespit edildi. Lütfen bilgisayarı hemen kapatın ve servise gönderin." Kapatıyorum, yeniden başlatıyorum ve bazen ilk seferde, bazen dördüncü seferde fan üç dört saat boyunca sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ediyor, ta ki mesaj geri gelene ve fan durana kadar. Fanı değiştirmeyi düşündüm ama işe yarayacağını düşünüyorum. Çünkü dönüyor ve sıcaklığı 38 ile 42 derece arasında değişiyor. Komik olan ise fan çıkışının önüne küçük bir fan koyduğumda PC hiçbir zaman kapanmıyor. Ve sorunsuz çalışıyor.

Donanım: Toshiba Satellite P50-B-11L (Intel Core i7 4720HQ, AMD Radeon R9 M200X Serisi)

Bir fikriniz var mı? Çünkü dediğim gibi çaresizim. Teşekkür ederim

Merhaba zaten bir kaç kez formatlamışsınız anladığım kadarı ile eğer söküp kontrol ettiyseniz ve herşey yolundaysa sistemsel bir hata olup olmadığın ıen basit bir yöntem ile çözebilirsiniz bir Linux alt yapısı kurmanızı tavsiye ederim, Linux iSO dosyasını bir flaş belleğe yazdırın ve sistem kurulumu yapın. Sorun yine devam edecek mi gözlemleyin.

Linux hangi sistemi önerebilirsiniz hangisini kurmalıyım?
Merhaba @taşlı bu konuya bir göz at istersen.

TechFoumTR Blog Yazıları