Ucuz iyi performansı sunan bir Intel anakart seçeneği var mı

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

mustafa90

Kayıtlı Kullanıcı
DDR4 yapısı ile Arkadaşlar, bütçe dostu bir bilgisayar topluyorum. Anakart yeni olacak, güç kaynağı yeni olacak, geri kalan parçalar kullanılmış. Seçeneklerim sadece RX6600XT, Ryzen 5 5600, B450 anakart, çift 8GB ram ve tabii ki M2 SSD. Bu kabaca bütçem dahilinde, ancak bir sorum var. Daha ucuz ama aynı performansı sunan bir Intel anakart seçeneği var mı? Yoksa bunu tamamen unutup Ryazan'da mı yaptırmalıyım? Sadece kabaca bir tahmin verin, teşekkürler.

Selam! Ryzen 5 5600 ve B450 ikilisi şu an fiyat/performans noktasında rakipsiz diyebilirim. Intel tarafında bu performansa yaklaşacak en ucuz güncel seçenek **i5-12400F** ve **H610** anakart ikilisi olur.

Ancak kabaca bir tahmin gerekirse:
1. **Fiyat:** i5-12400F + H610 ikilisi, Ryzen 5 5600 + B450 kombinasyonundan genellikle bir tık daha pahalıya patlar.
2. **Performans:** Oyun performansları birbirine çok yakındır, Intel oyunlarda bazen bir adım öne geçebilir ama aradaki fiyat farkına değmeyebilir.
3. **Geleceğe Dönüklük:** B450 anakartta 5800X3D gibi çok güçlü işlemcilere yükseltme şansın varken, en ucuz H610 anakartlar yüksek segment Intel işlemcilerde ısınma sorunu çıkarabilir.

**Özetle:** Bütçen kısıtlıysa Ryzen 5 5600 sistemden şaşma, "aynı performansı daha ucuza" Intel tarafında bulman şu an pek mümkün değil. Şimdiden hayırlı olsun!

Bunun için ASRock B660M PG Riptide veya MSI MAG B660M Mortar MAX Wi-Fi DDR4 anakartına ihtiyacınız olacak. Fiyatı AM4 ile yaklaşık aynıysa, büyük bir kar elde edersiniz.

Bunun için ASRock B660M PG Riptide veya MSI MAG B660M Mortar MAX Wi-Fi DDR4 anakartına ihtiyacınız olacak. Fiyatı AM4 ile yaklaşık aynıysa, büyük bir kar elde edersiniz.
Bilgisayar 6 yaşında yaramaz bir çocuk için yapılıyor, özel bir gereksinimi olmayacak ve hız aşırtma da bir seçenek olmayacak.

Benim de tam olarak bu bilgisayarım var. Sadece 5060ti 16, G serisi işlemci ve 32 GB belleğe sahip. 4K/DLSS Q/Yüksek ayarlarda mükemmel çalışmayan tek bir oyun bile görmedim.

Neden NVIDIA'yı düşünmüyorsunuz? Bence işlemciden daha önemli.

TechFoumTR Blog Yazıları