Ultra geniş açılı bir monitör tavsiyesi?

teamwork90

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, şu anda eski bir 24 inç Acer monitörüm (60Hz) ve bir 24 inç AOC monitörüm (165Hz) var. Sorun şu ki, eski Acer monitörü artık kullanmıyorum, kısmen grafiklerinin zayıf olması ve 60Hz yenileme hızı nedeniyle. Ama asıl sebep, çok sağa konumlandırılmış olması ve AOC monitörü ana ekran olarak kullanmam, Acer'ı ise çok sağa konumlandırmam. Şimdi Acer monitörü değiştirmek istiyorum. Ancak o zaman da aynı sorunla karşılaşacağım ya yeni monitör de muhtemelen çok sağa konumlandırılacak ve sürekli başımı çevirmem gerekecek, ya da Acer'dan tamamen kurtulup sadece bir monitör kullanmam gerekecek, ya da ultra geniş bir monitör satın almam gerekecek.

Ultra geniş monitörlerle ilgili deneyimleriniz neler? Valorant, Overwatch gibi rekabetçi oyunlar için uygunlar mı?

Peki, ultra geniş bir monitörü iki ayrı monitör gibi kullanabilir misiniz? Yani, aslında tek bir monitör olmasına rağmen, birinde farklı, diğerinde farklı içerik çalıştırabilir misiniz?

Kaç Hz önerirsiniz? OLED mi, tavsiye ederiniz?

Bence hayır, çünkü kenar bölgesi çok fazla dikkat dağıtıcı.

Bir keresinde CS'yi üç monitörle oynamayı denedim, bu da görüş açısıyla ilgili olmalı.

Bu durum oyunu tamamen oynanamaz hale getirdi çünkü kenardaki hareketler sürekli dikkatinizi dağıtıyor ve nişan almanız gereken noktaya odaklanmanızı engelliyordu.

Masa ,yer darlığı, başı sağa çevirmek zorunda kalınması....
İki monitör pratik, alışılmış ve çok daha kullanışlı olacaksa, (bu önemli) masa uzunluğu, buradan ne yapılabilir.
Bir de bu açıdan bakarsak;
Konum olarak yer varsa yeni daha uzun bir masa, rahat ergonomik, alışılmış iki monitörle çalışılabilecek uzunlukta aklıma bu geliyor. Yeni bir masa.. masraf çıkaracaktır doğal olarak.
Masanın konumlandıralacağı yer odadaki buranın da müsait olması gerekecek

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri