Bir süredir şöyle bir kuralımız var. "Uyurken yatak odasında cep telefonu kullanmak yasaktır!" Ancak, telefonumu odamdan çıkarmayı giderek daha çok unutuyorum. Bu da (uyumayı zorlaştırdığı için) ebeveynlerimle aramda giderek daha fazla tartışmaya yol açıyor.
İşte sorum şu? Telefonumu uyuduğum odada tutmanın bilimsel olarak kanıtlanmış herhangi bir riski var mı (yani radyasyonla ilgisi olmayan!)? Mavi ışığın sorunlarının farkındayım (melatonin üretimini engelliyor), bu yüzden yatmadan hemen önce telefonumu kullanmıyorum veya mavi ışık filtresini etkinleştiriyorum. Ayrıca telefonumu her zaman "Rahatsız Etme" modunda tutuyorum, böylece hiçbir şey çalmıyor, ışık yanmıyor veya benzeri bir şey olmuyor.
Şu ana kadar elimde sadece şu argümanlar var,
İşte sorum şu? Telefonumu uyuduğum odada tutmanın bilimsel olarak kanıtlanmış herhangi bir riski var mı (yani radyasyonla ilgisi olmayan!)? Mavi ışığın sorunlarının farkındayım (melatonin üretimini engelliyor), bu yüzden yatmadan hemen önce telefonumu kullanmıyorum veya mavi ışık filtresini etkinleştiriyorum. Ayrıca telefonumu her zaman "Rahatsız Etme" modunda tutuyorum, böylece hiçbir şey çalmıyor, ışık yanmıyor veya benzeri bir şey olmuyor.
Şu ana kadar elimde sadece şu argümanlar var,
- Çok kullanışlı (çalar saat ve benzeri).
- Bir şey olursa, her zaman herkese ulaşabilirsiniz.
- Sınıf arkadaşlarımın hiçbiri böyle bir kuraldan haberdar değil ve
- Artık yeterince büyüğüm (16 yaşındayım) ve genellikle iyi notlar alıyorum.