Valve, SteamOS 3.7.8'i Yayımladı — Steam İçin Büyük Güncelleme

gezgin

Moderatör
Valve, SteamOS 3.7 işletim sisteminin ilk kararlı sürümünü yayınladı. SteamOS 3.7.8 güncellemesi artık tüm Steam Deck sahipleri ve desteklenen diğer cihazlar için yüklemeye hazır.

Ana değişiklikler​

• Arch Linux temel sistemi, Linux çekirdeği, Mesa grafik alt sistemi ve Plasma masaüstü ortamı güncellendi.
  • Hem dahili hem de harici VRR'li ekranlar için kare hızı sınırlama desteği eklendi.
  • Güç ayarlarına pil seviyesini sınırlama fonksiyonu eklendi. Bu seçenek Steam Deck için maksimum şarj seviyesini ayarlamanıza olanak tanır. Şarjı %80 ile sınırlamak pil ömrüne olumlu etki edebilir. Bu, Steam Deck'inizin sürekli olarak bir şarj cihazına bağlı olduğu (örneğin bir yerleştirme istasyonunda) veya pilin nadiren tamamen bittiği durumlarda özellikle yararlıdır.
  • Hiçbir ekran bağlı olmadığında oluşan bir çökme düzeltildi.
  • Lenovo Legion Go S için resmi destek eklendi.
  • ASUS ROG Ally ve orijinal Legion Go gibi diğer AMD tabanlı taşınabilir cihazlar için geliştirilmiş destek.
  • Desteklenen Bluetooth cihazları için pil şarj seviyesinin görüntülenmesi eklendi.
  • No Rest for the Wicked'daki performans düşüşü düzeltildi.

Diğer cihazlar için destek​

Valve, SteamOS 3.7'nin piyasaya sürülmesiyle birlikte işletim sisteminin diğer AMD tabanlı taşınabilir cihazlarla uyumluluğunu artırdı. Dileyenler kurtarma imajı kullanarak sistem kurulumu yaparak SteamOS'u cihazlarında deneyebilirler. Şirket bunun nasıl yapılacağına dair detaylı talimatlar yayınladı. Valve ayrıca web sitesinde SteamOS'a özel bir sayfa da açtı.

İleri seviyede ciddi güncellemeler almış izlenim bu şekilde benim.