Video Neden Donuyor? Aynı Dosya Bir Bilgisayarda Akıcı, Diğerinde Neden Takılıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan süper
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

süper

Kayıtlı Kullanıcı
Selamlar.

(Veri koruma düzenlemeleri nedeniyle maalesef gösteremediğim) birkaç "daha detaylı" geçiş ve görüntü efekti içeren bir video klip oluşturdum.

1920x1080 HD, H.264, AAC

Düzenleme için kullandığım Mac'imde her şey sorunsuz çalışıyor, ancak sunum için bir dizüstü bilgisayara ihtiyacım var. Burada iki tane eski MacBook Pro'm var. Özellikleri birbirinden çok farklı.

Daha donanımlı anakartımda (4 GB ram, 250 GB SSD, NVIDIA Force 256 MB ekran kartı, Intel Core 2 Duo 2.4 GHz), yukarıda belirtilen efektler/geçişler sırasında görüntü takılıyor veya donuyor.

Diğer anakartta sadece 3 GB RAM, standart bir sabit disk, Intel HD Graphics 3000 ve 2.3 GHz Intel Core i5 işlemci bulunuyor. Film bu anakartta sorunsuz çalışıyor. Ne yazık ki, bu anakart çok "kullanılmış" ve işlemci dışında herhangi bir iyileşme göremiyorum. Kullanılmış olarak aldım ve gerçek güvenilirliği konusunda hala deneyimsizim.

Filmin sorunsuz oynatılmasından yalnızca işlemcinin mi sorumlu olduğunu yoksa başka bir etkenin mi etkili olabileceğini merak ediyorum.

Temel fark işlemcide yatıyor. i5, Core 2 Duo'dan önemli ölçüde daha modern Core 2 Duo kağıt üzerinde benzer görünse de, efektli videoları oynatırken i5 çok daha verimli.

Intel HD Graphics 3000, H.264 için donanım kod çözmeyi de destekliyor ve bu da akıcı oynatmayı büyük ölçüde iyileştiriyor. Diğer anakarttaki eski NVIDIA kartı, özel belleğine rağmen, bunun için çok eski kalıyor.

Özetle, daha düşük performanslı i5 işlemcili MacBook'u alın sunumunuz için daha iyi bir seçim.

Video donma sorunu genellikle işlemci yetersizliği, donanım hızlandırma hatası veya codec uyumsuzluğundan kaynaklanır. Özellikle farklı bilgisayarlarda farklı performans görülmesi, sistemlerin video çözme yöntemlerinin değişmesinden kaynaklanır.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri