Web Geliştirmeye Başlarken, WordPress mi yoksa Kod mu?

Tunahanj1j

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, küçük işletmeler için web sitesi oluşturma konusunda deneyim kazanmaya başlamak istiyorum. Gelecekte kendimi özellikle web programlamaya adamak isteyip istemediğimden emin değilim, ancak işleri denemek ve yaparken öğrenmek istiyorum.

Biraz HTML ve CSS öğrendim, ancak çok temel. Öte yandan JavaScript'e neredeyse hiç dokunmadım. Gerçek şu ki, biri benden saf kod kullanarak sıfırdan bir web sitesi oluşturmamı isteseydi, nereden başlayacağımı bilemezdim.

Yakın zamanda, web sitesi oluşturmak için oldukça popüler olduğunu anladığım WordPress'i keşfettim ve nasıl kullanılacağını öğrenmek istiyorum. WordPress'te tasarım yapmak için iyi bir eklenti olarak Elementor ile başlamam önerildi, ancak doğrudan saf koda mı odaklanmam gerektiğinden yoksa WordPress ve Elementor gibi araçlarla mı başlamam gerektiğinden emin değilim.

Başlıca sorularım şunlar:
  1. Saf kodla başlamak mı daha iyidir yoksa WordPress ve Elementor ile başlamak mı iyi bir fikirdir?
  2. WordPress ile başlamaya karar verirsem, web sitesi oluşturma sürecini kolaylaştırmak için hangi araçları veya eklentileri önerirsiniz?
  3. Küçük projeler için uygun fiyatlı ve kullanışlı hosting seçenekleri önerebilir misiniz?
Herhangi bir tavsiye veya öneriyi önceden takdir ediyorum. Biraz kayboldum ama bu alanda öğrenmeye ve gelişmeye istekliyim.

Saygılarımla ve okuduğunuz için teşekkürler.

HTML ve CSS ile ilgili bilginizi sağlamlaştırmaya başlayın, JavaScript ile devam etmenizi öneririm. En çok talep gören şey olmayabilir, ancak bir temel oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

HTML, CSS, JAVA ve PHP öğrenmeye başlamalısın, daha sonra öğrendikçe gerisi gelmeye başlar o şekilde devam edersin.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları