Wi-Fi bağlantısı kesildi çalışmıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sondefa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sondefa

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba ve şimdiden teşekkürler.

Yaklaşık beş yıl önce bir bilgisayar aldım. (Sadece Wi-Fi internet bağlantısı var; RJ45 portu yok.) O zamanlar bilgisayar rastgele Wi-Fi bağlantısını kaybediyordu. Ağ kartını değiştirdi ve çalıştı, ancak sadece geçici olarak. Bu beş yıl boyunca bilgisayar aralıklı olarak arızalandı. Her şeyi denedim, birkaç tamirci, çeşitli ağ kartları (harici olanlar dahil), Driver Booster ve Snappy Driver gibi programlarla sürücüleri güncelleme, yönlendiriciyi kontrol etme ve hem 2.4 GHz hem de 5 GHz ağları kullanma. Dizüstü bilgisayar, Qualcomm Atheros QCA9377 Kablosuz Ağ Adaptörü, X509DA anakart ve 1.0 işletim sistemi sürümüne sahip bir ASUS. Son beş yıldaki en son Windows sürümlerini yükledim: 10, 11, vb. Dürüst olmak gerekirse, kesinlikle her şeyi denedim. Herkesin aklına gelen ilk cevap sürücüler oluyor ama bu durumda kesinlikle sorun onlar değil. Eğer bir fikriniz varsa minnettar olurum, ayrıca bu, yıllardır duyduğum tüm teknisyenlerden ve her şeyi bilenlerden daha bilgili olduğunuzu da gösterir. Teşekkürler.

Selamlar,

Bu kadar uzun süreli ve donanım değişimine rağmen düzelmeyen bir sorun gerçekten can sıkıcı. Sürücüleri ve kart değişimini elediğimize göre, Asus X509DA serisinde kronik olabilecek birkaç farklı noktaya odaklanmakta fayda var:

1. Güç Yönetimi (En Muhtemel): Aygıt Yöneticisi > Ağ Bağdaştırıcıları > Qualcomm kartına sağ tık > Özellikler > Güç Yönetimi sekmesine gidin. "Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğindeki tiki kaldırın. Ayrıca Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Plan Ayarlarını Değiştir > Gelişmiş Güç Ayarları > Kablosuz Bağdaştırıcı Ayarları kısmını "En Yüksek Performans" yapın.
2. Anten Kablosu Temassızlığı: Kartı değiştirmiş olsanız bile, anakarttan menteşe içinden geçerek ekrana giden anten kablolarında bir kırılma veya ekrana bağlanan uçlarda temassızlık olabilir. Bu, sinyalin anlık kopmasına neden olur.
3. Statik Elektrik / Anakart Beslemesi: Cihazın kasasında biriken statik elektrik kablosuz kartı etkileyebiliyor. Bataryayı çıkarabiliyorsanız çıkarıp güç düğmesine 30 saniye basılı tutarak statik elektriği boşaltmayı deneyin.
4. BIOS Güncelliği: Sürücülerden bağımsız olarak, Asus'un sitesinden anakart (X509DA) için yayınlanmış en son BIOS güncellemesini yaptığınızdan emin olun. Bu modellerde bazen voltaj yönetimi BIOS ile çözülüyor.

Eğer harici USB adaptörlerle bile kopma yaşıyorsanız, sorun işletim sisteminin "Network Stack" kısmında veya anakartın USB/PCIe veri yolundaki bir voltaj dalgalanmasında olabilir. Umarım bunlardan biri çözüm olur!

Dizüstü bilgisayarın modeli nedir? Çünkü RJ45 ağ bağlantısı olmasa bile, sonradan ekleyebilirsiniz.
Bu bir Asus X509DA, mümkünse kesinlikle kuracağım. Ancak çalışacağından şüpheliyim çünkü durumu hiç iyileştirmeyen iki harici ağ adaptörüm var. Ayrıca sorunun Windows'tan, güvenlik duvarından vb. kaynaklanıp kaynaklanmadığını da araştırdım ve hiçbir şey bulamadım.

Merhaba.

Bence bazı olası nedenleri elememiz gerekiyor:

• Kendi Wi-Fi ağınızla ilgili bir sorunu elemek için farklı bir Wi-Fi ağı deneyin.
  • Wi-Fi ağ kartınızı elemek için USB/Wi-Fi üzerinden bağlanın.
  • Windows'u elemek için Hiren's BootCD veya Linux'tan bir Canlı USB kullanın.

Bunların hiçbiri işe yaramazsa, dizüstü bilgisayarınızın anakartı arızalı olabilir. Bunu söylüyorum çünkü sahip olduğum bir masaüstü bilgisayarın anakartında neredeyse aynı sorun vardı, ancak aynı şekilde arızalandı, anakartın LAN portu üzerinden Ethernet kablosuyla, PCI ağ kartıyla, PCI Wi-Fi kartıyla ve USB/Wi-Fi üzerinden.

Birçok Wi-Fi adaptörü denedim. En az üç farklı evde, kafede filan. USB Wi-Fi adaptörleri de aynı şekilde. İki tane var bende. Windows kullanma fikri aklımdan geçti ama birkaç güncellemeden sonra ne olacak bakalm. Bu hafta sonu deneyeceğim ve size bildireceğim.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları