Wi-Fi'ye bağlı ancak internet bağlantım aralıklı olarak kesiliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kaplan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kaplan

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, bir süredir bilgisayarımda oldukça garip bir internet sorunu yaşıyorum.

Bilgisayarım normal şekilde Wi-Fi'ye bağlı, ancak internet bağlantım aralıklı olarak kesiliyor. Garip olan şey, bağlantının tamamen kesilmesi değil. Bazı web siteleri mükemmel şekilde çalışmaya devam ederken, diğerleri aniden yüklenmeyi durduruyor. Örneğin, YouTube çalışabilirken, diğer web sitelerine erişilemeyebilir. Steam veya Roblox da aniden sorun çıkarmaya başlayabilir.

Bazen her şey birkaç saat boyunca mükemmel çalışır, sonra aniden tekrar bozulur. Yeniden başlatma veya bazı değişikliklerden sonra bir süreliğine tekrar çalışabilir, ancak sorun daha sonra tekrar ortaya çıkar.

Pek çok şey denedim, bunlar arasında şunlar da var.
  • IP adresini otomatik olarak al / DHCP sıfırlama
  • DHCP birden fazla kez yenilendi
  • Sabit bir IP adresi denedim.
  • Bilgisayara yönlendiricide sabit bir IPv4 adresi atanır.
  • DNS sunucusu değişti
  • Windows altında ağ sıfırlama
  • Winsock/TCP IP sıfırlama
  • Ağ adaptörü kontrol edildi.
  • WLAN sürücüleri ve ağ ayarları kontrol edildi.
  • Yönlendiriciye bağlantı test edildi.
  • İnternet bağlantısı çeşitli ping testleriyle kontrol edildi.
Bu konuda ChatGPT'ye birçok kez sordum ve birçok şey denedim. Sorun şu ki, her zaman aynı sorunlara geri dönüyor ve bir döngü içinde dönüp duruyoruz. Sorunun kök nedenine oldukça yaklaştığımız durumlar oldu, ancak şimdiye kadar asıl sorunu kalıcı olarak çözemedik.

Bu yüzden ağlar Windows hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilecek diğer kişilere sormak istedim.

Bu davranışa neyin sebep olabileceği veya bağlantıyı sürekli olarak neyin kestiğini tam olarak nasıl bulabileceğimiz konusunda herhangi bir fikri olan var mı?

Kesin çözümü bilmeseniz bile, her türlü fikre gerçekten minnettar olurum. Belki daha önce bu sorunla karşılaşan biri olmuştur.

Elbette, mümkünse farklı bir ağ veya mobil internet bağlantısı kullanarak mevcut bilgisayarınızla da deneyebilirsiniz. Peki o zaman ne olur? YouTube gibi web sitelerinin davranışı, kısa süreli kesintilerin fark edilmemesi gerçeğiyle açıklanabilir. Bu nedenle, büyük bir gecikme dalgalanması olsa bile yeterli bant genişliğiniz (Mbps) varsa, YouTube her zaman önceden yükleme yaptığı için bu durum fark edilmeyecektir.

Roblox ise bu tür şeylere tolerans göstermez.

Son olarak, Görev Yöneticisinde RAM kullanımınızı kontrol edin. Örneğin, RAM kullanımınız maksimum seviyedeyse Wi-Fi bağlantınız sorunsuz olsa bile sistem donabilir.

Ayrıca, Görev Yöneticisinde mevcut Wi-Fi kullanımını kontrol edin; örneğin, OneDrive etkinse tarayıcıdaki web siteleri yine de donabilir.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri