Windows 10 sistem çökmeleri?

cerkol01

Kayıtlı Kullanıcı
Karşılaştığım kalıcı bir sorunla ilgili yardım için yardım istiyorum. Bilgisayarımı Windows 10'a yükselttikten sonra sık sık sistem çökmeleri yaşıyorum. Bu çökmeler rastgele gerçekleşiyor ancak birden fazla uygulamayı aynı anda çalıştırdığımda daha sık oluyor gibi görünüyor. Çökmeler genellikle mavi ekran hatasıyla sonuçlanıyor ve sistemimi yeniden başlatmamı zorluyor, kaydedilmemiş çalışmalarımı kaybetmeme neden oluyor.

Sürücülerimi güncelleyerek, sistem dosyası denetimi (SFC) çalıştırarak ve hatta temiz önyükleme gerçekleştirerek sorunu kendim gidermeye çalıştım. Ancak bu çözümlerin hiçbiri sorunu çözmedi.

Ayrıca herhangi bir ipucu için Olay Görüntüleyicisini de kontrol ettim ancak bu çökmelere neden olabilecek herhangi bir açık desen veya kritik hata bulamadım. Sistem herhangi bir uyarı veya hata mesajı olmadan çöküyor.

Sistem özelliklerim şu şekilde:

İşletim Sistemi: Windows 10 Pro 64-bit

İşlemci: Intel Core i7

Bellek: 16 GB

Grafikler: NVIDIA GeForce GTX 1060

Benzer bir sorun yaşayan veya bunu nasıl çözebileceğine dair önerileri olan varsa, katkılarınız çok takdir edilecektir. Bu çökmelerle aklımı yitirdim ve bir sonraki kaçınılmaz çökmeden korkmadan bilgisayarımı kullanmak istiyorum.

1. Bilgisayarınızı ne zaman Windows 10'a güncellediniz ve bundan önce hangi işletim sistemini çalıştırıyordu?
  2. Bilgisayarınız kaç yaşında? Özel yapım mı yoksa standart model mi?
  3. Tam olarak hangi mavi ekran hataları? Her zaman aynı mı yoksa bir çeşit mi?
Windows 10'un yeni temiz kurulumu bunu düzeltmezse, bu bir BIOS veya donanım sorunudur. BIOS'u tüm varsayılanlara ayarlayın ve donanımı kontrol edin.

Buna sebep olabilecek şeyler arasında; yetersiz PSU, yüksek sıcaklıklar (kötü soğutma), arızalı RAM veya anakart veya ekran kartındaki herhangi bir hata sayılabilir.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları