Windows 10’dan 11’e geçince oyun performansınız arttı mı azaldı mı?

Narkoz_kral2501

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar ciddi ciddi kafayı yiyeceğim 2 gündür Windows 11’e geçtim (temiz kurulum yaptım) ama oyunlarda garip şeyler oluyor. Windows 10’da sabit aldığım FPS şu an aynı ayarlarda bazen düşüyor bazen ani takılma yapıyor. Özellikle yüksek yük altında drop giriyor gibi hissediyorum. Sanki sistem bir anda nefes alamıyor. Ama internette bazıları da Windows 11 daha iyi optimize, FPS artıyor diyor. Kimine göre artmış kimine göre düşmüş. Gerçekten anlamadım bu işin doğrusu ne?

Ben mi yanlış bir şey yaptım?
Arka planda açık bir şey mi var?
Yoksa Windows 11 gerçekten oyun tarafında tam oturmadı mı?

Sistemim kötü değil bu arada, Windows 10’da gayet stabil çalışıyordu. Şimdi bir tedirginlik var içimde açıkçası. Geri dönmeli miyim diye düşünüyorum ama tekrar format atmak da gözümde büyüyor. Gerçekten Windows 10’dan 11’e geçince oyun performansı artan var mı? Yoksa çoğunlukta düşüş mü oldu?

Net deneyimi olan yazarsa çok sevinirim çünkü şu an kararsız kaldım.

Windows 11 ilk kurulumdan sonra arka planda baya indeksleme yapıyor haberin olsun. Defender tarama, driver yeniden yapılandırma vs. ilk 2–3 gün performans dengesiz olabiliyor. Özellikle oyunlarda anlık drop normal.
  • Chipset driver güncel mi?
  • TPM ve VBS açık mı?
  • Oyun modu aktif mi?
  • Ekran kartı driver temiz kurulum mu?
Ben temiz DDU yapıp tekrar kurunca toparladı. Windows 10 ile 11 arasında FPS farkı yok ama stabilite doğru ayar yapılmazsa bozulabiliyor.

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri