Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Windows 11'de sanal bir makinede macOS'u çalıştırma?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kaptan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kaptan

Kayıtlı Kullanıcı
İşletim sistemleriyle ilgili bir sorunuz mu var? Windows 11 altında sanal bir makinede macOS'u çalıştırmanın ve test etmenin bir yolu var mı?

macOS işletim sistemine sahibim ve ne yerleşik Windows 11 sanal makinesinde ne de Vordul Box programında çalıştıramıyorum.

Evet, bu tam bir klasik. Windows üzerinde sanal makinede macOS çalıştırmak maalesef en büyük zorluk. Apple, kendi donanımlarını satın almanızı istediği için bunu tamamen kilitliyor. VirtualBox veya Windows'un kendi Hyper-V'sini kullanmak sizi çıldırtacak; sürücüler eksik olduğu için neredeyse hiçbir zaman çok fazla uğraşmadan çalışmıyor.

Yani, bunu gerçekten çalışır hale getirmeyi başaran çoğu kişi VMware Workstation Player kullanıyor. Kişisel kullanım için temelde ücretsiz, ancak "Unlocker" adlı bir araca kesinlikle ihtiyacınız var. Bu yama olmadan, macOS işletim sistemleri listesinde bile görünmüyor çünkü VMware'in Windows altında sunmasına resmi olarak izin verilmiyor. Ve önyükleme yapsa bile, grafikler genellikle çok yavaş çalışıyor. Her şey takılıyor çünkü macOS sanal makinede düzgün grafik hızlandırması alamıyor. Bu nedenle, genellikle gerçek bir Mac'te çalışmak kadar akıcı değil; daha çok bir deneyim kazanma yolu.

ISO dosyaları ve sanal makinenin yapılandırma dosyasındaki tüm ayarlarla uğraşmak oldukça zahmetli. Bazen saatlerce uğraştıktan sonra nihayet ekranda Apple logosunu görebiliyorsunuz.

Konuyu okuyanlar
1 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri