Windows 7'de Ghost Network Adapter girişi nasıl kaldırılır?

furkanabdal

Kayıtlı Kullanıcı
Terimin "Hayalet" Bağdaştırıcısı olduğuna inanıyorum, burada var olmayan bir Ağ Bağdaştırıcısı İşletim Sisteminde listeleniyor ve var olmadığı için var olan etkin bir bağdaştırıcının yeniden adlandırılmasını engelliyor. Hata, aynı adı taşıyan başka bir bağdaştırıcının bir yerlerde olması. Görünüm/Gizli Bağdaştırıcıları Göster'i işaretleseniz bile Aygıt Yöneticisi'nde görünmüyor.

Girişi gösteren başka programlar da var. Sistem Bilgilendiricisi (resmi olarak İşlem Korsanı) Seçenekler/Ağ Aygıtları/Gizli bağdaştırıcıları göster altında Hayalet bağdaştırıcılarını gösterebilir.

Ghost bağdaştırıcısının Kayıt Kimlik numarasını C&P'de bir Kayıt arama kutusuna yazdım ve yaklaşık 140 girdi döndürdü. Bu var olmayan girdiden nasıl kurtulacağıma dair herhangi bir fikriniz var mı? Kabul ediyorum, var olan NIC çalışıyor.

Ağ Bağdaştırıcısı Ayarlarını Kayıt Defterinden Kaldırın.

Aygıt Yöneticisi'ndeki hayalet NIC'yi kaldırdıktan sonra bile eski IP adresini yeni bir bağdaştırıcıya atayamıyorsanız, eski NIC'nin IP yapılandırmasını kayıt defterinden kaldırın.

Ağ arabirimlerinizin IP ayarları HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces kayıt defteri anahtarı altında bulunur.

Bu kayıt defteri anahtarı bazı {Interface GUID} anahtarları içerir. Eski ağ arabirimine atanmış IP adresini içeren IPAddress değerini bulana kadar bunları tek tek kontrol edin.

Windows'da tek bir ağ bağdaştırıcısına birden fazla IP adresi (takma ad) atayabildiğinizden, IPAddress parametresi birden fazla IP adresi içerebilir.

Kayıt defteri anahtarının adını unutmayın (ağ bağdaştırıcısının tanımlayıcısıdır). Şu anahtarları kaldırın:

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Adapters\{your_NIC_ID}
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\{your_NIC_ID}
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network{your_NIC_ID}

Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve eski statik IP adresini yeni bir ağ bağdaştırıcısına atamayı deneyin.

Değişiklik yapmadan önce kayıt defteri ayarlarınızı yedeklemeyi unutmayın.