Gizli dosyalar nasıl görüntülenir
Varsayılan olarak Windows, belirli dosyaların Windows Gezgini veya Bilgisayarım ile görülmesini gizler. Bu, genellikle sistem dosyaları olan bu dosyaların kullanıcı tarafından yanlışlıkla değiştirilmesini veya silinmesini önlemek için yapılır. Ne yazık ki virüsler, casus yazılımlar ve korsanlar genellikle dosyalarını bu şekilde gizler ve bunları bulmayı ve sonra silmeyi zorlaştırır. Aşağıdaki adımları her Windows sürümünü izleyerek işletim sisteminin davranışını değiştirebilir ve böylece gizli ve korumalı dosyaları görebilirsiniz. Bu şekilde sorun giderme amacıyla dosyaları silebilir veya değiştirebilirsiniz.Windows 95
Gizli dosyaların görüntülenmesini etkinleştirmek için şu adımları izleyin:- Tüm programları kapatıp masaüstünüze dönün.
- Bilgisayarım simgesine çift tıklayın.
- Görünüm menüsünü seçin ve ardından Seçenekler'e tıklayın.
- Yeni pencere açıldıktan sonra Görünüm sekmesini seçin.
- Tüm dosyaları göster seçeneğini görene kadar aşağı kaydırın ve seçin.
- Tamam butonuna basın ve Bilgisayarım penceresini kapatın.
- Artık bilgisayarınız tüm gizli dosyaları gösterecek şekilde yapılandırılmıştır.
Windows 98
Gizli dosyaların görüntülenmesini etkinleştirmek için şu adımları izleyin:- Tüm programları kapatıp masaüstünüze dönün.
- Görünüm menüsünü seçin ve ardından Klasör Seçenekleri'ne tıklayın.
- Uygula butonuna ve ardından Tamam butonuna basarak Bilgisayarım penceresini kapatın.
- Artık bilgisayarınız tüm gizli dosyaları gösterecek şekilde yapılandırılmıştır.
Windows ME
Gizli dosyaların görüntülenmesini etkinleştirmek için şu adımları izleyin.- Tüm programları kapatıp masaüstünüze dönün.
- Araçlar menüsünü seçin ve Klasör Seçenekleri'ne tıklayın.
- Gizli dosyalar ve klasörler bölümünün altında Gizli dosya ve klasörleri göster etiketli radyo düğmesini seçin.
- Bilinen dosya türleri için dosya uzantılarını gizle onay kutusunun işaretini kaldırın.
- Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle onay kutusunun işaretini kaldırın.
- Uygula butonuna ve ardından Tamam butonuna basarak Bilgisayarım'ı kapatın.
Windows NT
Gizli dosyaların görüntülenmesini etkinleştirmek için şu adımları izleyin.- Tüm programları kapatıp masaüstünüze dönün.
- Görünüm menüsünü seçin ve ardından Seçenekler'e tıklayın.
- Tamam butonuna basın ve Bilgisayarım'ı kapatın.
Windows 2000
Gizli dosyaların görüntülenmesini etkinleştirmek için şu adımları izleyin- Tüm programları kapatıp masaüstünüze dönün.
- Araçlar menüsünü seçin ve Klasör Seçenekleri'ne tıklayın.
- Gizli dosyalar ve klasörler bölümünün altında Gizli dosya ve klasörleri göster etiketli radyo düğmesini seçin.
- Bilinen dosya türleri için dosya uzantılarını gizle onay kutusunun işaretini kaldırın.
Windows XP ve Windows 2003
- Araçlar menüsünü seçin ve Klasör Seçenekleri'ne tıklayın .
- Sistem klasörlerinin içeriğini görüntüle onay kutusunu işaretleyin.
- Gizli dosyalar ve klasörler bölümünün altında Gizli dosya ve klasörleri göster etiketli düğmesini seçin.
Windows Vista
- Başlat düğmesine tıklayın. Bu, sol alt köşede Windows bayrağı bulunan küçük yuvarlak düğmedir.
- Denetim Masası menü seçeneğine tıklayın.
- Klasör Seçenekleri simgesine çift tıklayın.
- Görünüm sekmesine tıklayın.
- 5. adıma geçin.
- Gizli dosyalar ve klasörler bölümünün altında Gizli dosya ve klasörleri göster etiketli düğmesini seçin.
- Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle onay kutusunun işaretini kaldırın.
- Uygula butonuna ve ardından Tamam butonuna basın.
- Artık Windows Vista tüm gizli dosyaları gösterecek şekilde yapılandırıldı.
Windows 7
Gizli dosyaların görüntülenmesini etkinleştirmek için şu adımları izleyin. Aynı adımları gösteren resimlerle bir kılavuzun burada bulunabileceğini lütfen unutmayın.Windows 7'de gizli dosyalar nasıl gösterilir
- Tüm programları kapatıp masaüstünüze dönün.
- Başlat düğmesine tıklayın. Bu, sol alt köşede Windows bayrağı bulunan küçük yuvarlak düğmedir.
- Denetim Masası menü seçeneğine tıklayın.
- Denetim masası açıldığında Görünüm ve Kişiselleştirme bağlantısına tıklayın.
- Klasör Seçenekleri kategorisinin altında Gizli Dosya veya Klasörleri Göster'e tıklayın.
- Gizli dosyalar ve klasörler bölümünün altında Gizli dosyaları, klasörleri veya sürücüleri göster etiketli düğmesini seçin.
- Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle onay kutusunun işaretini kaldırın.
- Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (Önerilen) onay kutusunun işaretini kaldırın.
- Artık Windows 7 tüm gizli dosyaları gösterecek şekilde yapılandırıldı.
Windows 8
Gizli dosyaların görüntülenmesini etkinleştirmek için şu adımları izleyin. Aynı adımları gösteren resimlerle bir kılavuzun burada bulunabileceğini lütfen unutmayın.Windows 8'de gizli dosyalar nasıl görüntülenir
- Windows 8 Başlangıç Ekranından Denetim Masası uygulamasına tıklayın.
- Denetim Masası açıldığında en alta doğru kaydırın ve Diğer Ayarlar seçeneğine tıklayın.
- Geleneksel Windows 8 Denetim Masası şimdi açılacak. Açıkken Görünüm ve Kişiselleştirme bağlantısına tıklayın.
- Klasör Seçenekleri kategorisinin altında Gizli Dosya veya Klasörleri Göster'e tıklayın.
- Gizli dosyalar ve klasörler bölümünün altında Gizli dosyaları, klasörleri veya sürücüleri göster etiketli düğmesini seçin.
- Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (Önerilen) onay kutusunun işaretini kaldırın.
- Artık Windows 8 tüm gizli dosyaları gösterecek şekilde yapılandırıldı.
Windows 10
Windows 10'da Gizli dosyaların görüntülenmesini etkinleştirmek için lütfen şu adımları izleyin.- Windows 10 Başlangıç Ekranından görev çubuğundaki Dosya Gezgini düğmesine tıklayın.
- Dosya Gezgini açıldığında Görünüm sekmesine tıklayın ve ardından Seçenekler'i seçin.
- Klasör Seçenekleri ekranı açıldığında Görünüm sekmesine tıklayın.
- Şimdi seçebileceğiniz çeşitli ayarları göreceksiniz.
- Klasör Seçenekleri kategorisinde Gizli Dosya veya Klasörleri Göster'e tıklayın.
- Artık Windows 10 tüm gizli dosyaları gösterecek şekilde yapılandırıldı.