Teknoloji Forum

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir. Aramıza Katıl..!

Windows11 Steam oyunu oynarken sürekli yeniden başlatılıyor

firuz

Kıdemli Üye
Herkese Merhaba,

Burada olalı epey zaman olmadı ama Teknoloji teknik destek forumunun hala güçlü bir şekilde devam ettiğini görmek harika! Geçtiğimiz hafta yeni bir hazır toplama bilgisayar aldım, bu gönderinin en altına tam özelliklerini yazacağım. Steam'de birkaç oyun açana kadar her şey yolunda gidiyor, Oyun açıyorum ve sonrasında Spider-Man remastered. Şimdiye kadar dört kez bilgisayar uyarı vermeden kendini yeniden başlattı. BSOD yok, sadece hemen kapatıp tekrar açtım.

Mini-dumps klasörü aradım ama C:'de göremedim. Etkinleştirilmesi gerekip gerekmediğinden emin değilim? Olay görüntüleyicisine ve sistem günlüğüne baktım her seferinde şu hatayı gösteriyor:
Microsoft-Windows-Kernel-Power
Olay Kimliği: 41
Görev Kategorisi: (63)
Düzey: Kritik

Bazen yeniden başlatma bir saat oynadıktan sonra, bazen daha az, e-postaları kontrol etme, internette gezinme vb. gibi temel kullanımlar sırasında yeniden başlatılmıyor. Yeni sistemimi kullanmaya başlamadan önce ek sürücü olarak bir Samsung SSD 870 EVO 500GB ekledim. Yepyeni bir SSD'ydi. Nvidia'dan en son oyun sürücüsünü temiz bir şekilde yeniden yükledim, ancak daha önce olduğu gibi bugün de çöktü.

İzin verilirse tam sistem günlüğü hatasını buraya gönderebilir miyim?

Bunu tedarikçiye geri göndermeden çözebileceğim bir yol olmasını umuyorum. Herhangi bir görüş çok takdir edilir.

Sistem özellikleri:
CPU (İşlemci): Intel® Core™ i5-12400F ™ 6 Çekirdek 6P @ 2.50GHz-4.40GHz

Ekran Kartı (GPU): GeForce RTX™ 4060 - 8GB GDDR6 - HDMI, DP, NVIDIA DLSS 3 (Tek Kart)

CPU Soğutma : INTEL Standart CPU Soğutucu

Anakart : MSI PRO H610M-E DDR4: m-ATX w

Bellek (RAM): 16GB (2x8GB) DDR4/3200MHz

PSU (Güç Kaynağı): InWin B65E 650W

Birincil Depolama (NVMe Sürücüler): 1TB Kingston NV3 M.2 NVMe PCIe SSD

Ek Depolama Ben yükledim - Samsung SSD 870 EVO 500GB

Kablosuz Ağ : Kablosuz Wi-Fi 802.11ac

Ses Kartları : YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ DAHİLİ SES

İşletim Sistemi: Windows 11 Home

Çözüm
Aynı anda sadece 1 RAM çubuğu kullanmayı deneyin ve nasıl çalıştığını görün. Arızalı olmasa bile, RAM çubuklarının kendilerine eşlik edecek ikinci bir çubuk konusunda seçici davrandığı bazı durumlar olmuştur. Deneyin ve bize bildirin.
Aynı anda sadece 1 RAM çubuğu kullanmayı deneyin ve nasıl çalıştığını görün. Arızalı olmasa bile, RAM çubuklarının kendilerine eşlik edecek ikinci bir çubuk konusunda seçici davrandığı bazı durumlar olmuştur. Deneyin ve bize bildirin.

Çözüm
Tekrar merhaba, tek çubukla sorun olmadı kapanma olmadı 24 saat boyunca bu şekilde denemeyi planlıyorum ilginiz ve yardımınız için teşekkürler

Trend Konular