Windows'tan Linux'a geçişte donanım ve yazılım sorunları?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan süper
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

süper

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, birkaç gündür forumda Linux'u araştırıyorum, ancak maalesef henüz tam olarak çözemediğim birkaç şey var.

En iyi dağıtımı seçmek zor, ancak bir test sitesinde birkaçını deneme fırsatım oldu (test etmenin ne kadar basit olduğuna şaşırdım).

Test ettiklerim. Zorin, Pika, Bazzite ve Nobara.

Belki aranızda bu dağıtımlarla deneyimi olanlar vardır. Zorin, özellikle basit çift tıklama kurulumuyla Windows'a oldukça benzer bir çalışma şekline sahip olduğu için bana gerçekten cazip geliyor. Sürekli terminalde uğraşmak istemiyorum, özellikle de bunu zaten denedim ve hiçbir şey işe yaramadı.

Şimdi en büyük sorunlarıma gelelim. Belki birinin bir çözümü, nasıl uygulanacağına dair fikirleri veya hatta çalışan bir alternatifi vardır.

1. Logitech G-Hub.
Logitech'i seviyorum ve onlardan çok sık kullanmadığım bir kulaklığım da olduğu için (2. maddede daha detaylı bahsedeceğim), yine de 7.1 işlevine sahip bir kulaklık. Bazı oyunlarda bunu oldukça keyifli buldum ve aslında sadece Hogwarts Legacy'de sürekli kullanıyorum çünkü sayfaları bulmak için harika.
Ayrıca bir Logitech farem var ayarları ikincil öneme sahip, çünkü esas olarak LED'leri tercih ettiğim renge geri ayarlamak istiyorum.

2. 5.1 ses sistemi.
Optik bağlantılı bir sistem kullanıyorum ses daha akıcı olduğu için daha iyi. Eski anakartım (ki bozuldu) optik bağlantı üzerinden desteklemediği için DTS codec'ini satın almak zorunda kaldım. Şu anda MSI B-550 Gaming Plus anakartım var ve maalesef üreticiden optik çıkışın DTS'yi destekleyip desteklemediği hakkında herhangi bir bilgi bulamıyorum. Ses Güçlendirme'den bahsediyor ve optik çıkış ses bağlantıları arasında listeleniyor, bu yüzden belki de çalışıyor ve soru anlamsız. Ama değilse, DTS codec'i Linux için mevcut mu?

RGB ile ilgili olarak. Evet, bu bir konu. Önünde ışık çubuğu olan bir Sapphire ekran kartım var. Bunu Sapphire Trixx yazılımı veya MSI Kontrol Merkezi aracılığıyla kontrol edebiliyorum. Tekdüze bir renk veya hızlıca kapatma özelliği tercih ederim. Bu kartın artık OpenRGB'yi desteklediği görünüyor, ancak son testimde (epey zaman önceydi) çalışmadı. Hiçbir şeyi ayarlayamadım, hatta BeQuiet! kasamı bile.

Ayrıca, farem ve Roccat klavyem de var. Klavyenin aydınlatmasını sadece Roccat Swarm kullanarak ayarlayabiliyorum, bu yüzden çeşitli oyunlara uyacak şekilde tuş kombinasyonlarıyla farklı aydınlatma desenleri ayarladım. Örneğin, Guild Wars 2'de önemli tuşlar farklı renklerde, geri kalanlar ise karanlık. Testlerim sırasında, tuşlarda her zaman varsayılan ayar olan dalgalı gökkuşağı RGB'yi kullandım. Bunu elde etmenin bir yolu var mı?Klavye Roccat Pyro

4. CPU soğutucusuna gelince:
DeepCool AK 620 Dijital CPU soğutucum var.
Önünde CPU sıcaklığını ve kullanımını gösteren bir ekran var. Bu yazılım, birçok şey gibi, Linux için mevcut değil.
Alternatifi var mı?
Bunun ikincil bir konu olduğunu ve mümkün değilse, yapacak bir şey olmadığını belirtmeliyim.

Diğer yazılımlara gelince, 3D baskı ile ilgileniyorum ve BambuStudio'yu Linux'a sorunsuz bir şekilde kurabileceğimi biliyorum. Birçok kişinin Chitubox kullanmayı sevdiğini biliyorum, ancak reçine yazıcım aracılığıyla Voxeldance için ömür boyu lisansım var ve ürettiği baskılar çok daha iyi. Başarısız baskı yok ve detay seviyesi (aynı ayarları kullanmama rağmen) Chitubox'tan çok daha üstün, üstelik Chitubox'ın kullanımı çok daha kolay. Linux'ta Voxeldance dilimleme yazılımını kullanmanın bir yolu var mı? Tekrar ediyorum, bu sadece ikincil bir seçenek gerekirse, Windows'u özellikle 3D baskı için ikincil bir sistem olarak tutmak zorunda kalacağım.

Steam Machine'in yardımıyla Linux'un daha geniş bir kullanım alanı bulacağına ve daha fazla yazılım sağlayıcısının ürünlerini Linux için sunacağına dair hala biraz umudum olduğunu itiraf etmeliyim, ancak bunun muhtemelen biraz zaman alacağını düşünüyorum.

Uzun yazı için özür dilerim ve umarım bana yardımcı olabilirsiniz.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri