Yapay Zeka Günlük İş Akışlarını Nasıl Etkiliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bedri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bedri

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba,

Günlük iş görevlerinde yapay zeka araçlarının nasıl kullanıldığını araştırıyorum, e-postaların otomatikleştirilmesinden verilerin daha hızlı analiz edilmesine kadar birçok alanda fayda görüyorlar. Bazı şirketlerin her hafta saatlerce zaman tasarrufu sağlaması gerçekten etkileyici.

Deneyimlerinizi duymayı çok isterim:

İş akışınızda şu anda yapay zeka kullanıyor musunuz?

En büyük farkı yaratan araçlar hangileri oldu?

Yapay zekayı günlük işlere entegre ederken ne gibi zorluklarla karşılaştınız?

Görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi dört gözle bekliyorum!

Merhaba kardeşim, üniversite ödevlerimi hazırlamak için ChatGPT kullanıyorum. Herhangi bir belgeyi ChatGPT'ye vererek özetleyebiliyorum. Ayrıca Google Gemini harika yapay zeka videoları oluşturuyor. Bence yetenekliysen yapay zekayı her alanda kullanabilirsin.

Merhaba, yapay zeka araçlarını genellikle istisnalar dışında eğlence ve art amaçlı kullanıyorum. Genel olarak kullandığım yapay zeka araçları ChatGPT ve DeepAI.

Bu istisnalardan bir adet örnekle bahsetmek gerekirse: Herhangi bir eksik bildiğim veya emin olamadığım bir konu üzerinde düşünüyorum, bu konunun aslını öğrenmek / eksik bildiğimi tamamen öğrenmek için tarayıcımdan araştırmaya koyuluyorum ve karşılaştığım sonuç sadece bir avuç "bilgi kirliliği" oluyor. Bu bölüm de birazcık da olsa yardım etmesi için yapay zeka araçlarını kullanmak durumunda kalıyorum.

Yapay zekayı kullanmaya başladığımdan andan itibariylen, burada dikkat etmem gereken en önemli husus: "yapay zekaya nasıl bir prompt vereceğim?" oluyor.

Genel de kullandığım 5 temel prompt şöyle:
1- Mantığı ön planda tut.
2- Resmi kaynaklara öncelik ver.
3- Konu ile alakalı yapılan kullanıcı yorumlarını "%" ile kitlelere böl ve doğruluk payına göre sınıflandır.
4- Yanıltıcı, eksik veya manipülatif bilgileri görmezden gel. (Bilgi kirliliği)
5- Konuyla alakalı net cevaplar ara.

Böylelikle yapay zekanın vereceği cevap oldukça tatmin edici, kafa karışıklığını azaltan, çözüm odaklı cevaplardan oluşuyor ve bu da benim işimi fazlasıyla kolaylaştırıyor.

Yapay zeka, araştırma süreçlerini hızlandırarak, belgeleri özetleyerek ve e-posta planlama ve taslak hazırlama gibi tekrarlayan görevleri otomatikleştirerek iş akışımı kolaylaştırıyor. ChatGPT gibi araçlar en etkili olanlar oldu. En büyük zorluk ise doğruluğu sağlamak, yapay zeka zaman kazandırıyor ancak kalite, bağlam ve karar verme açısından yine de insan gözetimine ihtiyaç duyuyor.

Yapay zekanın araştırmalara, özetlere ve hatta videolara nasıl yardımcı olduğunu görmek ilginç. Yapay zeka tarafından üretilen çalışmaları kullanmadan önce doğruluğunu nasıl kontrol ediyorsunuz merak ediyorum?

TechFoumTR Blog Yazıları