Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Yapay zeka Linux'un daha hızlı gelişmesini sağlıyor mu?

YErdogan

Kayıtlı Kullanıcı
Yapay zekanın kodlama yetenekleri, daha hızlı ve etkili kod düzenleme olanağı sağlıyor. Bu durum Linux'ta (çekirdek, masaüstü sürümleri, dağıtımlar) daha hızlı değişikliklere ve iyileştirmelere yol açıyor mu, yoksa yapay zeka burada kullanılmıyor mu?

Birçok açık kaynak projesinde, saçma sapan yapay zeka destekli çekme isteklerinin veya raporların faydadan çok yük olduğu sıklıkla dile getirilir.

Curl, hata ödül programını bile sonlandırdı.

Yazılım geliştirme alanında yapay zeka kullanıyorum ve bu sorunu sık sık kendim de görüyorum. Yapay zeka iş yükünüzü hafifletebilir, ancak yine de görevi yerine getirebilecek yetenekli bir geliştiriciye ihtiyacınız var.

Yüksek beklentilere sahip önemli projelerde (saf) yapay zeka kodunun yeri yok. Tamamen kullanılamaz demiyorum, ancak birçok kişinin artık iyi kod yazabileceğini (veya üretebileceğini) düşünmesi olumlu bir gelişme değil. Dediğim gibi, ben kendim kullanmaktan keyif alıyorum, ancak şu anda açık kaynak kodlu yazılım geliştiricilerine hiç imrenmiyorum.

Topluluklardaki kişilerin de benzer şekilde düşündüğünü belirten tekrarlayan paylaşımlar var. Linux ve ilgili projelerde nasıl çalıştığının ayrıntılarını da araştırmaya devam ediyorum.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri