Merhaba, şu anda ChatGPT kullanarak Android için bazı uygulamalar geliştiriyorum. Ağımda uygulamalarla ilgilenen birkaç kişi var, ancak ne yazık ki hepsinin iPhone'u var. Uygulamalar, küçük arkadaş grupları ve benzerlerinin birbirleriyle veri senkronize etmesi için tasarlandıkları için, çevrimdışı mod ve Bluetooth senkronizasyon seçenekleri olmasına rağmen, yalnızca sunucu olarak Raspberry Pi'me (daha sonra muhtemelen bir büyük sunucuya) bağlıyken düzgün çalışıyor. Anladığım kadarıyla PWA'lar sürekli internet bağlantısı gerektirmiyor ve birçok komut dosyasını ve benzerlerini önbelleğe alabiliyorsunuz, bu nedenle her istek için internet bağlantısı gerekmiyor. Hatta benzer bir çevrimdışı mod (bağlantı yeniden kurulduğunda senkronizasyon ile) oluşturmak bile mümkün olabilir.
Gerçek iOS geliştirme için Swift/Xcode ve bir Mac'e ihtiyacım var. Ancak, yalnızca eski bir 2010 iMac'im var. Ayrıca, deneme hesaplarının performansı ciddi şekilde sınırlı olduğu için Apple'a yıllık 99 dolar karşılığında geliştirici olarak kaydolmam gerekecek. Uygulamaları sadece kendim test etmekle kalmayıp, paylaşmak da istiyorum. Her şey uygun fiyatlı, ama bu forum gönderisini yazmam için bile yeterince büyük bir engel.
Ne düşünüyorsunuz? PWA'lara mı odaklanmalıyım yoksa Apple'a bağlı kalmalı mıyım?
Gerçek iOS geliştirme için Swift/Xcode ve bir Mac'e ihtiyacım var. Ancak, yalnızca eski bir 2010 iMac'im var. Ayrıca, deneme hesaplarının performansı ciddi şekilde sınırlı olduğu için Apple'a yıllık 99 dolar karşılığında geliştirici olarak kaydolmam gerekecek. Uygulamaları sadece kendim test etmekle kalmayıp, paylaşmak da istiyorum. Her şey uygun fiyatlı, ama bu forum gönderisini yazmam için bile yeterince büyük bir engel.
Ne düşünüyorsunuz? PWA'lara mı odaklanmalıyım yoksa Apple'a bağlı kalmalı mıyım?